Obeležavanje 20 godina od antiratnog mitinga u Senti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Najave | Petak, 04. 11. 2011. | Komentara: 0

Obeležavanje 20 godina od antiratnog mitinga u Senti

Pre 20 godina, 5. novembra 1991. godine, u Senti je organizovan prvi veliki antiratni miting protiv slanja vojnika iz Vojvodine na vukovarsko ratište. Na tom mitingu je govorio i predsednik LSV Nenad Čanak, i taj govor je postao deo istorije Sente i Vojvodine uopšte.

Tim povodom, Liga socijaldemokrata Vojvodine, 05. novembra 2011. godine u 19 časova u sali Skupštine opštine Senta, organizuje tribinu na kojoj će govoriti predsednik LSV Nenad Čanak, osnivači Lige Vladimir Kranjčević i Milorad Putnik, član Predsedništva LSV Karolj Čizik, kao i drugi učesnici antiratnih demonstracija u Senti i Adi.

Pre tribine biće položen venac kod table posvećene demonstracijama 5. i 6. novembra 1991. godine, koja se nalazi na zgradi Skupštine opštine Senta, a biće i emitovan snimak govora Nenada Čanka na mitingu 5. novembra 1991. godine.

(BILSV, 04.11.2011.)



Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook