Obeležavanje 20 godina od antiratnog mitinga u Senti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Najave | Petak, 04. 11. 2011. | Komentara: 0

Obeležavanje 20 godina od antiratnog mitinga u Senti

Pre 20 godina, 5. novembra 1991. godine, u Senti je organizovan prvi veliki antiratni miting protiv slanja vojnika iz Vojvodine na vukovarsko ratište. Na tom mitingu je govorio i predsednik LSV Nenad Čanak, i taj govor je postao deo istorije Sente i Vojvodine uopšte.

Tim povodom, Liga socijaldemokrata Vojvodine, 05. novembra 2011. godine u 19 časova u sali Skupštine opštine Senta, organizuje tribinu na kojoj će govoriti predsednik LSV Nenad Čanak, osnivači Lige Vladimir Kranjčević i Milorad Putnik, član Predsedništva LSV Karolj Čizik, kao i drugi učesnici antiratnih demonstracija u Senti i Adi.

Pre tribine biće položen venac kod table posvećene demonstracijama 5. i 6. novembra 1991. godine, koja se nalazi na zgradi Skupštine opštine Senta, a biće i emitovan snimak govora Nenada Čanka na mitingu 5. novembra 1991. godine.

(BILSV, 04.11.2011.)



Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook