Obeležen dan oslobođenja Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 23. 10. 2012. | Komentara: 0

Obeležen dan oslobođenja Novog Sada

NOVI SAD – Predstavnici Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obeležili su 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu polaganjem venca na Spomen groblju u Novom Sadu.

LSVO

Venac su položili predsednica GrO LSVO Novi Sad Kristina Vuljaj i odbornik LSV u Skupštini Grada Novog Sada Nenad Vezmar.
Vezmar je istakao da je na ovaj način odata počast našim palim borcima koji su svoje živote dali za slobodu Novog Sada i napomenuo da je negovanje antifašizma među mladima prioritet.
- Danas se, kao i niz godina u nazad, LSVO na ovaj dan priseća onih koji su 23. oktobra 1944. dali život za oslobađanje grada i time stali na kraj fašističkoj torturi u Novom Sadu. Smatramo da je od izuzetne važnosti podsećati mlade na ovakve događaje sa ciljem suzbijanja fašističkih i neonacističkih ideja – napomenula je Kristina Vuljaj.
Iako je polaganje venca bilo najavljeno za 9.45 sati, 15 minuta pre delegacije grada Novog Sada, omladina Lige je morala da sačeka da vence prvo polože gradonačelnik i predsednik Skupštine Novog Sada.
Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom obeležava se povodom 23. oktobra 1944. godine, kada su borci Novosadskog partizanskog odreda oslobodili Novi Sad, a iz njega se povukle poslednje fašističke okupacione trupe.

(BILSV,  23.10.2012)



Izjave | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

LSV traži izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenuće u narednih nekoliko dana inicijativu kojom će tražiti od Vlade Srbije da hitno ukine odredbu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu koje su poljoprivrednici obavezni da svake godine registruju traktore i ostala poljoprivredna vozila, istakla je danas portparolka LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović primio borce Prve i Druge vojvođanske udarne brigade

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u gradskom parlamentu delegaciju Sekcija boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade. Jovanović je osmoro boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade, povodom obeležavanja 68-godišnjice formiranja Prve vojvođanske udarne brigade. Ona je formirana na današnji dan - 11. aprila 1943. godine, a nekoliko dana posle nje, 20. aprila, i Druga vojvođanska udarna brigada.
Izjave | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Srbija ne prepoznaje manjine kao potencijal

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da Srbija još ne prepoznaje manjine kao potencijal društva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook