Obeležen dan oslobođenja Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 23. 10. 2012. | Komentara: 0

Obeležen dan oslobođenja Novog Sada

NOVI SAD – Predstavnici Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obeležili su 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu polaganjem venca na Spomen groblju u Novom Sadu.

LSVO

Venac su položili predsednica GrO LSVO Novi Sad Kristina Vuljaj i odbornik LSV u Skupštini Grada Novog Sada Nenad Vezmar.
Vezmar je istakao da je na ovaj način odata počast našim palim borcima koji su svoje živote dali za slobodu Novog Sada i napomenuo da je negovanje antifašizma među mladima prioritet.
- Danas se, kao i niz godina u nazad, LSVO na ovaj dan priseća onih koji su 23. oktobra 1944. dali život za oslobađanje grada i time stali na kraj fašističkoj torturi u Novom Sadu. Smatramo da je od izuzetne važnosti podsećati mlade na ovakve događaje sa ciljem suzbijanja fašističkih i neonacističkih ideja – napomenula je Kristina Vuljaj.
Iako je polaganje venca bilo najavljeno za 9.45 sati, 15 minuta pre delegacije grada Novog Sada, omladina Lige je morala da sačeka da vence prvo polože gradonačelnik i predsednik Skupštine Novog Sada.
Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom obeležava se povodom 23. oktobra 1944. godine, kada su borci Novosadskog partizanskog odreda oslobodili Novi Sad, a iz njega se povukle poslednje fašističke okupacione trupe.

(BILSV,  23.10.2012)



Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.
Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook