Obeležena 308. godišnjica Petrovaradinske bitke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Obeležena 308. godišnjica Petrovaradinske bitke

Novi Sad, 5. avgust 2024 – Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i odbornica u Skupštini grada Novog Sada Maja Mrnuštik prisustvovala je danas obeležavanju 308. godišnjice Petrovaradinske bitke, u kojoj je saveznička vojska, pod vođstvom princa Eugena Savojskog, porazila Osmanlije i sprečila njihovo napredovanje u Evropu.

LSV

Istoričari smatraju da je ovo jedan od najbitnijih događaja u istoriji ovih krajeva.

Osim Mrnuštik, obeležavanju su prisustvovali predstavnici državne vlasti, te izaslanstva ambasada Austrije, Mađarske i Turske.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI




Saopštenja | Petak, 07. 04. 2023. | Komentara: 0

Umesto siromašnog šminkanja napraviti ozbiljna ulaganja u zdravstvo

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se Vlada Srbije, nadležno ministarstvo ili najpre predsednik Srbije, koji preuzima sve te uloge a koje nisu u njegovoj nadležnosti po zakonu, organizuju i naprave kvalitetan plan kako da se ublaži intenzivan odlazak zdravstvenih radnika iz zemlje.
Izjave | Četvrtak, 06. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne treba da se bavi Crnom Gorom, nego da rešava svoje probleme i ubrza evropske integracije

Komentarišući predsedničke izbore u Crnoj Gori, na kojima je Jakon Milatović pobedio doskorašnjeg predsednika crnogorske države Mila Đukanovića, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je istakao da je Milatović pobedio voljom građana. 
Odbori LSV | Utorak, 04. 04. 2023. | Komentara: 0

Saga o zrenjaninskoj vodi kao loša horor serija koja se ne završava

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predstavnika zrenjaninske vlasti hitan odgovor na pitanje šta se dešava sa zdravom pijaćom vodom u Zrenjaninu, budući da je rok za obezbeđivanje “tehnički ispravne vode” ovih dana istekao.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook