Obeležena 308. godišnjica Petrovaradinske bitke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Obeležena 308. godišnjica Petrovaradinske bitke

Novi Sad, 5. avgust 2024 – Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i odbornica u Skupštini grada Novog Sada Maja Mrnuštik prisustvovala je danas obeležavanju 308. godišnjice Petrovaradinske bitke, u kojoj je saveznička vojska, pod vođstvom princa Eugena Savojskog, porazila Osmanlije i sprečila njihovo napredovanje u Evropu.

LSV

Istoričari smatraju da je ovo jedan od najbitnijih događaja u istoriji ovih krajeva.

Osim Mrnuštik, obeležavanju su prisustvovali predstavnici državne vlasti, te izaslanstva ambasada Austrije, Mađarske i Turske.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI




Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2024. | Komentara: 0

U Vučićevom ekonomskom tigru pokvareni mamografi. Zašto?

Liga socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI traži od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove vodeće saradnice u Vojvodini, pokrajinske premijerke Maje Gojković da saopšte javnosti zašto su aparati za mamografiju u Institutu za onkologiju Vojvodine i Domu zdravlja „Novi Sad“ u kvaru.
Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje. 
Odbori LSV | Utorak, 17. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traže od gradonačelnika Zrenjanina sednicu skupštine o Linglongu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zahtev zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri da inicira održavanje sednice gradske skupštine o radu fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook