Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".

- Novi Sad je za nesrećnih 78 dana pretrpeo velika razaranja. Stradali su civilni i vojni objekti, a srušena su i sva tri novosadska mosta. Ipak, najveća nesreća i tragedija je što su živote izgubili naši sugrađani, kao i svi oni koji su tokom bombardovanja stradali - izjavio je Jovanović.

On je dodao da se "zgrade i mostovi mogu izgraditi", ali da su "ljudski životi nenadoknadivi".

- Naša je dužnost da ih se sećamo i čuvamo uspomenu na njih, ali i da ne zaboravimo na strahote ratnih razaranja, koja se više nikad ne smeju ponoviti - kazao je Jovanović.
Pored predsednika gradskog parlamenta i gradonačelnika, vence su položili delegacije garnizona Novi Sad, delegacija rezervnih vojnih starešina Novog Sada, delegacija Udruženja vazduhoplovaca i padobranaca i delegacija Vlade Vojvodine.

(BILSV, 24.03.2011.)




Izjave | Petak, 07. 12. 2012. | Komentara: 0

LSV će pravdu o budžetu terati do kraja

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe LSV u Narodnoj skupštini Aleksandra Jerkov izjavila je za Novosti da je za Ligu socijaldemokrata Vojvodine neprihvatljivo da se pitanja koja su od značaja za celu pokrajinu rešavaju na internim sastancima vojvođanskog premijera Bojana Pajtića i srpskog predsednika Tomislava Nikolića.
Izjave | Petak, 07. 12. 2012. | Komentara: 0

Nepoznanica je o čemu se premijer dogovara u Briselu

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je juče novinarima u parlamentu da sporazum, koji je premijer Ivica Dačić postigao u Briselu, nije postignut na osnovu platforme koju je usvojila Narodna skupština.
Izjave | Petak, 07. 12. 2012. | Komentara: 0

Zločinci i žrtve nemaju naciju i veru

NOVI SAD – Zamenica predsednika poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je za Radio-televiziju Vojvodine, povodom zahteva opozicije da se usvoji deklaracija o osudi zločina učinjenih nad pripadnicima srpskog naroda na prostoru bivše Jugoslavije, da ni zločinci ni žrtve nemaju ni naciju ni veru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook