Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i zamenik gradonačelnika Zoran Mandić, povodom obeležavanja godišnjice tragične pogibije Novosađanina Olega Nasova, položili su danas cveće na spomen-ploču na platou ispred Varadinskog mosta.

Oleg Nasov poginuo je 1. aprila 1999. godine, prilikom rušenja starog Varadinskog mosta tokom NATO bombardovanja. Pored predstavnika grada, cveće na spomen-ploču su položili porodica Olega Nasova, kao i delegacija Vojske Srbije.

- Oleg Nasov je žrtva, u nažalost dugom nizu nevinih žrtava, nastradalih tokom ratova koji su se vodili na ovim prostorima devedesetih godina prošlog veka. Obaveza svih nas je da ne zaboravimo ovaj tragičan događaj, kako se stradanja više nikada ne bi ponovila. I prema budućim generacijama ali i prema onima koji su nevino izgubili živote, imamo obavezu da gradimo društvo koje će imati bolju budućnost, u kojoj se neće ponavljati nenadoknadivi gubici - kazao je Jovanović nakon polaganja cveća.

(BILSV, 01.04.2011.)




Izjave | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti

NOVI SAD - Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti, od nje se samo mogu izvlačiti one snage koje joj se protive - izjavio je danas novinarima u Novom Sadu, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, komentarišući izjavu predsednika SPS-a Ivice Dačića da "nema smisla pričati o lustraciji 11 godina nakon demokratskih promena" i da je "narod najbolji lustrator".
Događaji | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Hladnjača do kraja meseca

NOVI SAD - Montnranje rashladne i stalažne tehnike u hladnjači na Najlon pijaci napreduje iz dana u dan. Mada je rok za završetak radova 10. decembar, ukoliko ne bude snega, poljoprivredna roba će se moći skladištiti najverovatnije već krajem ovog meseca, najavio je za Dnevnik direktor JKP Tržnica Dušan Bajić.
Odbori LSV | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Šta je sa grejanjem biblioteke u Obrovcu?

BAČKI PALANKA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka zatražio je danas od opštinskih vlasti u tom mestu da pojasne građanima šta je podrazumevalo renoviranje ogranka biblioteke u Obrovcu, šta je konkretno urađeno, ko je izvodio radove i koliko je to koštalo?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook