Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i zamenik gradonačelnika Zoran Mandić, povodom obeležavanja godišnjice tragične pogibije Novosađanina Olega Nasova, položili su danas cveće na spomen-ploču na platou ispred Varadinskog mosta.

Oleg Nasov poginuo je 1. aprila 1999. godine, prilikom rušenja starog Varadinskog mosta tokom NATO bombardovanja. Pored predstavnika grada, cveće na spomen-ploču su položili porodica Olega Nasova, kao i delegacija Vojske Srbije.

- Oleg Nasov je žrtva, u nažalost dugom nizu nevinih žrtava, nastradalih tokom ratova koji su se vodili na ovim prostorima devedesetih godina prošlog veka. Obaveza svih nas je da ne zaboravimo ovaj tragičan događaj, kako se stradanja više nikada ne bi ponovila. I prema budućim generacijama ali i prema onima koji su nevino izgubili živote, imamo obavezu da gradimo društvo koje će imati bolju budućnost, u kojoj se neće ponavljati nenadoknadivi gubici - kazao je Jovanović nakon polaganja cveća.

(BILSV, 01.04.2011.)




Izjave | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Niko neće morati da napusti svoju kuću zbog restitucije

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, rekla je danas za Večernje novosti da je dogovor koji je postignut u vezi sa Zakonom o resituciji koristan, ali da LSV neće odustati od zahteva da parlament donese autentično tumačenje zakona o restituciji.
Izjave | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Mađarska je pogrešno protumačila Zakon o restituciji

BUDIMPEŠTA - Na jučerašnjem sastanku Odbora za evropske poslove mađarskog parlamenta i Odbora za evrointegracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine još jednom je ponovljen stav zvanične Budimpešte da će blokirati kandidaturu Srbije ukoliko se ne izmeni zakon o restituciji
Odbori LSV | Utorak, 18. 10. 2011. | Komentara: 0

Protiv odlaganja ispravljanja istorijske nepravde

SOMBOR - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine saopštio je danas da će od denacionalizacije i pravedne restitucije otetih materijalnih dobara nakon Drugog svetskog rata u velikoj meri zavisiti hoće li Srbija sebe graditi kao građansku državu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook