Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i zamenik gradonačelnika Zoran Mandić, povodom obeležavanja godišnjice tragične pogibije Novosađanina Olega Nasova, položili su danas cveće na spomen-ploču na platou ispred Varadinskog mosta.

Oleg Nasov poginuo je 1. aprila 1999. godine, prilikom rušenja starog Varadinskog mosta tokom NATO bombardovanja. Pored predstavnika grada, cveće na spomen-ploču su položili porodica Olega Nasova, kao i delegacija Vojske Srbije.

- Oleg Nasov je žrtva, u nažalost dugom nizu nevinih žrtava, nastradalih tokom ratova koji su se vodili na ovim prostorima devedesetih godina prošlog veka. Obaveza svih nas je da ne zaboravimo ovaj tragičan događaj, kako se stradanja više nikada ne bi ponovila. I prema budućim generacijama ali i prema onima koji su nevino izgubili živote, imamo obavezu da gradimo društvo koje će imati bolju budućnost, u kojoj se neće ponavljati nenadoknadivi gubici - kazao je Jovanović nakon polaganja cveća.

(BILSV, 01.04.2011.)




Odbori LSV | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Prikuplja se pomoć za korisnike narodne kuhinje u Rumi

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Ruma i Forum žena LSV Ruma pokrenuo je dobrotvornu kampanju pod nazivom "ŠIROKO SRCE kao ravnica". Kako je navedeno u saopštenju, cilj akcije je da se građani pridruže velikom jesenjem spremanju i širokog srca poklone letnju, ali i ostalu odeću koja im više nije potrebna. Odeća će posredstvom Crvenog krsta biti prosleđena onima kojima je najpotrebnija.
Izjave | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Liga ne sugeriše građanima kako da se izjasne na popisu

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za današnji Pres da Liga nema veze sa bilbordima kojima se građani i građanke pozivaju da se na predstojećem popisu izjasne kao Vojvođani ili Vojvođanke, niti da zna ko stoji iza ove akcije.
Saopštenja | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Ne povlačiti se pred nasiljem

NOVI SAD - Niko nema prava na nasilje, a država nema prava da se pred nasiljem povlači.

Građani koji ispunjavaju svoje obaveze prema državi i društvu i nikoga ne napadaju,
imaju pravo na okupljanje i takav skup treba da se održi.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook