Obustaviti obavezu redovne godišnje registracije za poljoprivredna vozila

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Obustaviti obavezu redovne godišnje registracije za poljoprivredna vozila

Novi Sad, 16. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže Vladi Republike Srbije da u sklopu mera pomoći građanima u vreme krize hitno obustavi obavezu redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprovrednih mašina, uvedenu novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Smatramo da je važno da ostane obaveza redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao što je i bilo do nedavno, kako bi se održao nivo bezbednosti na putevima.
Ali, redovna godišnja registracija sa svim svojim troškovima, prevelik je danak za ionako osiromašena poljoprivredna domaćinstva.

Poljoprivrednici u Srbiji i inače imaju manje subvencija nego što je to slučaj u zemljama u okruženju. Ovakva mera bi im svakako uštedela dosta novca i pomogla da nekako prebrode ovu godinu u kojoj je repro materijal već poskupeo 30 odsto u odnosnu na prethodnu.

Poljoprivreda može biti jedan od načina za izlazak iz krize, ali da bi se to i ostvarilo potreban je strateški prilaz i pomoć države poljoprivrednim proizvođačima.
Za početak, barem ovakva.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.
Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook