Akcija protiv godišnje registracije traktora u Aracu i Bajši

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 15. 04. 2011. | Komentara: 0

Akcija protiv godišnje registracije traktora u Aracu i Bajši

ZRENJANIN/BAČKA TOPOLA - Aktivisti Gradsko odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i Mesnog odbora Aradac danas su ispred mesne kancelarije u tom mestu prikupljali potpise podrške i  promovisali inicijativu za izmenu odluke Vlade Republike Srbije u vezi sa registracijom poljoprivredne mehanizacije.

Inicijativa se odnosi na to da se registracija obavlja jednom, umesto svake godine, kao što je to zakonom trenutno propisano. Prema rečima Adama Paljova, potpredsednika GrO LSV Zrenjanin i predsednika Mesnog odbora Aradac, poljoprivrednici su osiromašeni još 90-tih godina, a u poslednje vreme se susreću sa problemima dispariteta cena repromaterijala i cena poljoprivrednih proizvoda, nedovoljnim ili nikakvim subvencijama, kao i prirodnim nepogodama koje prete da prepolove rod.

- Tehnički pregled poljoprivrednih mašina sa obaveznim osiguranjem, košta između 2.500 i 3.000 dinara " istakao je Adam Paljov. Akcija u Aracu je prema rečima Adama Paljova bila  veoma uspešna i podržana je od strane velikog broja meštana koji su ovu inicijativu prepoznali kao višestruko korisnu za poljoprivredu i poljoprivrednike. Sličnu akciju su danas organizovali i ligaši iz Bačke Topole u mestu Bajša. Prikupljeno je 89 potpisa za samo dva sata. 

(BILSV, 15.04.2011.)




Odbori LSV | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Beskompromisno protiv ksenofobije i antisemitizma

SOMBOR - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine saopštio je danas, povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, rasizma, antisemitizma i ksenofobije, da je Sombor nekada bio smatran za izrazito miran vojvođanski grad, a da su poslednjih godina, Somborce, opterećene ratom u okruženju i krizom, uznemirili su događaji koji se ne uklapaju u pozitivnu somborsku tradiciju.
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

U Bačkoj Topoli obeležavanje Dana borbe protiv fašizma

BAČKA TOPOLA - „Fašizam ovde neće proći" moto je tribine kojom će LSV u Bačkoj Topoli u sredu 9. novembra obeležiti Međunarodni dan borbe protiv fašizma, ksenofobije i antisemitizma - najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Karolj Vekonj i šef Izbornog štaba Opštinskog odbora LSV Bačka Topola Dejan Keresteš.
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Škola i dalje bez fiskulturne sale

BAČKA PALANKA - Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka Vladimir Trkulja skrenuo je danas pažnju javnosti na nesposobnost ove, ali i prethodnih, opštinske vlasti u tom mestu. On je u saopštenju za javnost, kao jedan od problema izdvojio činjenicu da Osnovna škola u centru Bačke Palanke, koja postoji više od 100 godina, nema fiskulturnu salu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook