Aktivirati Socijalno - ekonomski savet Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 06. 09. 2016. | Komentara: 0

Aktivirati Socijalno - ekonomski savet Zrenjanina

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine smatra da je što pre potrebno aktivirati rad Socijalno-ekonomskog saveta Zrenjanina, istakao je danas odbornik  LSV u Skupštini grada Zrenjanin  Aleksandar Marton. Ukazao je i da su zakonska rešenja lokalnim samoupravama omogućila formiranje tripartitnih tela koja bi se bavila analizom stanja u privredi i predlaganjem rešenja za poboljšanje situacije.

LSV

– Ideja o zajedničkom radu poslodavaca, sindikata i lokalnih vlasti je veoma dobro zamišljena, ali je problem njene realizacije. Savet je  dobro funkcionisao od 2005.godine i brojne su aktivnosti koje su zajednički snagama rešavali sindikalni aktivisti i predstavnici lokalnih vlasti, uz pomoć Privredne komore srednjebanatskog Okruga – istakao je Marton. Dodao je da se čini se da Socijalno-ekonomski savet više ne funkcionoše,iako je problema na pretek.

– Imaju ih i radnici, kojih je duplo manje nego pre 30 godina, a  njihove plate jedva podmiruju životne potrebe. U nimalo boljoj situaciji su i poslodavci, a sve se reflektuje i na rad lokalne samouprave. LSV smatra da  je krajnji trenutak  u borbi za poboljšanje stanja u zrenjaninskoj privredi i očekujemo aktivnost lokalnih vlasti – naveo je Marton.

Istakao je da Liga, kao i uvek, i ovom prilikom poziva na konsenzus svih u  Zrenjaninu, jer bez njega neće biti ni boljitka u gradu, navodeći da Zrenjanin  svima mora biti na prvom mestu.

(BILSV, 06. 09. 2016)

 

 




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook