Bojan Kostreš gradonačelnik Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 04. 2016. | Komentara: 0

Bojan Kostreš gradonačelnik Zrenjanina

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine spremna je da preuzme odgovornost za upravljanje Zrenjaninom, a posle 24. aprila Bojan Kostreš će biti gradonačelnik poručeno je večeras sa konvencije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu.

 

Predsednik LSV Nenad Čanak je ukazao da je Zrenjanin od industrijskog centra došao do toga da se spominje samo po poljoprivredi, i rekao da to mora da se promeni, a upravo Bojan Kostreš je taj koji zna, ume i hoće to da uradi.

-Ti si najbolji gradonačelnik koga Zrenjanin ovog trenutka može da ima – rekao je Nenad Čanak Bojanu Kostrešu.

 

Predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev je ispričao kako je pre četiri godine Zrenjanincima poželeo da Kostreš bude gradonačelnik, a sada je siguran da će Kostreš biti gradonačelnik Zrenjanina.

 

Kostreš je kritikovao aktuelnu situaciju u gradu, kazavši da se broj funkcionera povećao, da su se promenila tri gradonačelnika, osnovana su dva nova javna preduzeća, a direktori su smenjivani bar jednom po svakom preduzeću, službenim vozilima se prelazilo 1.800 km dnevno što je razdaljina kao odavde do Minhena, a prosečan račun za ručak naprednih funkcionera prelazio je 80.000 dinara što je više od dve prosečne plate u Srbiji.

 

- Dovešćemo administraciju u red tako što ćemo smanjiti broj funkcionera i zabraniti upotrebu javnih resursa u privatne svrhe, unapređenja će se dešavati po znanju i zalaganju, a ne prema partijskoj podobnosti – istakao je kandidat LSV za gradonačelnika Zrenjanina Bojan Kostreš.

 

Potpredsednik LSV Branislav Bogaroški je upitao kako je moguće da ima novca za gubitaška preduzeća, a za subvencije paorima nema, podsećajući da je Zakonom o poljoprivrednom zemljištu omogućeno da 30 procenata državne zemlje ide strancima i tajkunima, umesto da vojvođansku zemlju obrađuju vojvođanski paori.

 

Članica Predsedništva LSV Maja Sedlarević je ukazala da je Vojvodina neisplaćivanjem Ustavom zagarantovanih 7 procenata budžeta zakinuta za dve milijarde evra, dodajući da je za samo delić tog novca mogla biti izgrađena fabrika vode u Zrenjaninu.

 


(BILSV, 11. 04. 2016)




Odbori LSV | Sreda, 18. 10. 2023. | Komentara: 0

Građanima Zrenjanina potrebna jedna i po plata da prežive mesec

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Novi Sad nije po meri stanovnika, već investitora

Šef odborničke grupe Vojvođanski front - Liga socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar istakao je da odbornici LSV neće podržati nijednu tačku radne sednice gradskog parlamenta, jer je vođenje Novog Sada „isuviše otišlo u pogrešnu stranu”.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Bakić i Pastor bi izbore za savete mesnih zajednica u Subotici održali 2043. godine

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da lokalna vlast u Subotici, na čelu sa Stevanom Bakićem i Balintom Pastorom, zanemaruje interese građana i rad svodi na zadovoljenje sopstvenih interesa i interesa Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook