Bojan Kostreš gradonačelnik Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 04. 2016. | Komentara: 0

Bojan Kostreš gradonačelnik Zrenjanina

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine spremna je da preuzme odgovornost za upravljanje Zrenjaninom, a posle 24. aprila Bojan Kostreš će biti gradonačelnik poručeno je večeras sa konvencije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu.

 

Predsednik LSV Nenad Čanak je ukazao da je Zrenjanin od industrijskog centra došao do toga da se spominje samo po poljoprivredi, i rekao da to mora da se promeni, a upravo Bojan Kostreš je taj koji zna, ume i hoće to da uradi.

-Ti si najbolji gradonačelnik koga Zrenjanin ovog trenutka može da ima – rekao je Nenad Čanak Bojanu Kostrešu.

 

Predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev je ispričao kako je pre četiri godine Zrenjanincima poželeo da Kostreš bude gradonačelnik, a sada je siguran da će Kostreš biti gradonačelnik Zrenjanina.

 

Kostreš je kritikovao aktuelnu situaciju u gradu, kazavši da se broj funkcionera povećao, da su se promenila tri gradonačelnika, osnovana su dva nova javna preduzeća, a direktori su smenjivani bar jednom po svakom preduzeću, službenim vozilima se prelazilo 1.800 km dnevno što je razdaljina kao odavde do Minhena, a prosečan račun za ručak naprednih funkcionera prelazio je 80.000 dinara što je više od dve prosečne plate u Srbiji.

 

- Dovešćemo administraciju u red tako što ćemo smanjiti broj funkcionera i zabraniti upotrebu javnih resursa u privatne svrhe, unapređenja će se dešavati po znanju i zalaganju, a ne prema partijskoj podobnosti – istakao je kandidat LSV za gradonačelnika Zrenjanina Bojan Kostreš.

 

Potpredsednik LSV Branislav Bogaroški je upitao kako je moguće da ima novca za gubitaška preduzeća, a za subvencije paorima nema, podsećajući da je Zakonom o poljoprivrednom zemljištu omogućeno da 30 procenata državne zemlje ide strancima i tajkunima, umesto da vojvođansku zemlju obrađuju vojvođanski paori.

 

Članica Predsedništva LSV Maja Sedlarević je ukazala da je Vojvodina neisplaćivanjem Ustavom zagarantovanih 7 procenata budžeta zakinuta za dve milijarde evra, dodajući da je za samo delić tog novca mogla biti izgrađena fabrika vode u Zrenjaninu.

 


(BILSV, 11. 04. 2016)




Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook