Bolja primena zakona o rodno zasnovanom nasilju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 02. 12. 2016. | Komentara: 0

Bolja primena zakona o rodno zasnovanom nasilju

NOVI SAD – Zamenica predsednika odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada mr Maja Sedlarević izjavila je da je svaka inicijativa i peticija, kao ona da se 18. maj proglasi Danom sećanja na žene koje su ubijene kao žrtve nasilja koju su članovi gradske vlasti i većina odbornika novosadske skupštine potpisali ove nedelje, dobra jer skreće pažnju na veliki problem. Ona je u izjavi za RTV istakla da je, međutim, problem što se doneti zakoni nedovoljno primenjuju u praksi.

LSV

- Svaka inicijativa ovog tipa jeste dobra jer skreće pažnju javnosti i ukazuje na ogroman problem koji mi, činjenica je, imamo u društvu. Ono na čega treba još skrenuti pažnju, ne samo u „16 dana aktivizma“ i ne samo kada pokrećemo ili podržavamo ovakvu jednu inicijativu da se jedan dan u godini obeleži danom sećanja na žene žrtve rodno zasnovanog nasilja, jeste da treba da razmišljamo o tome da mi imamo zakonsku legislativu u toj oblasti donekle rešenu, ali naši zakoni se nedovoljno primenjuju u praksi. I to je negde zadatak svih nas, i to je ono na čemu još dodatno treba raditi – napomenula je Sedlarević u anketi emisije „Politbiro“ povodom proglašenja 18. maja Danom sećanja na žene žrtve nasilja.

(BILSV, 02.12.2016)



Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Apoteka oslobođa prostor za policiju

NOVI SAD - Selidba uprave Apoteke Novi Sad iz prostora gde treba da se otvori nova policijska ispostava kod Satelitske pijace treba da počne sledeće nedelje, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u gradskom parlamentu predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.
Odbori LSV | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja 'Podvuci liniju' počela i u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sremska Mitrovica organizovao je danas konferenciju za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju", koja se od ponedeljka, 25. oktobra, vodi na teritoriji čitave Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook