Da li su naša deca bezbedna u školama?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 04. 02. 2017. | Komentara: 0

Da li su naša deca bezbedna u školama?

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine izražava zabrinutost zbog uslova u kojima se zrenjaninska deca školuju i zahteva da se utvrdi odgovornost za to što je pao plafon u Osnovnoj školi “Dr Jovan Cvijić”.

LSV

LSV podseća da su u četvrtak, 2. februara, u večernjim časovima roditelji obavešteni da  sledećeg dana neće biti nastave u toj zrenjaniskoj školi uz obrazloženje da su razlog tehnički problemi. Narednog dana se ispostavilo da je pao plafon u delu škole i da je inspekcija koja je izašla na lice mesta naložila sanaciju.

Nakon toga je na sajtu škole postavljena informacija da ni 6. februara neće biti nastave zbog bezbednosti.

Zvaničnog saopštenja sa objašnjenjima nema, pa stoga LSV pita školu, školsku upravu i lokalnu vlast: šta se dogodilo u školi, da li je neko povređen, koliko će trajati sanacija?

LSV pita i u kakvim uslovima deca imaju nastavu, smatrajući da bezbednost đaka na prvom mestu te je nedopustivo da dođe do situacije da padne plafon u jednoj osnovnoj školi.

(BILSV, 04.02.2017)




Odbori LSV | Subota, 24. 10. 2015. | Komentara: 0

Nas interesuju oni koji od zemlje žive

BANATSKO NOVO SELO  – Liga socijaldemokrata Vojvodine je pokrenula akciju prikupljanja 100.000 potpisa kako bi se raspisao referendum kojim će od Vlade i Skupštine Republike Srbije biti zatraženo da se zaštite domaći poljoprivrednici od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i domaćih tajkuna kada je u pitanju prodaja obradivog zemljišta i davanje tog zemljišta u dugoročni zakup, istakao je danas šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Dušan Jakovljev u Banatskom Novom Selu.
Odbori LSV | Subota, 24. 10. 2015. | Komentara: 0

Niko nas neće odbraniti, ako se sami ne odbranimo

OPOVO - Kolona sa stotinu zastava Vojvodine prodefilovala je danas ulicama Opova. Nakon toga na štandu LSV su prikupljani potpisi za inicijativu LSV, a okupljenim građankama i građanima se zatim obratio zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Odbori LSV | Subota, 24. 10. 2015. | Komentara: 0

Mi drugu domovinu nemamo

ČANTAVIR – Okupili smo se danas ovde i u još devet gradova i sela AP Vojvodine da bi se u njima zavijorile vojvođanske zastave. Narednog vikenda ćemo u drugih deset, pa u sledećih deset dok cela Vojvodina ne podigne ponosno svoje zastave i ne kaže jednu jednostavnu stvar - mi drugu domovinu od Vojvodine nemamo, svi smo mi Vojvođani i ne damo jedni druge i ne damo svoju zemlju, poručio je danas u Čantaviru lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook