Da li su naša deca bezbedna u školama?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 04. 02. 2017. | Komentara: 0

Da li su naša deca bezbedna u školama?

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine izražava zabrinutost zbog uslova u kojima se zrenjaninska deca školuju i zahteva da se utvrdi odgovornost za to što je pao plafon u Osnovnoj školi “Dr Jovan Cvijić”.

LSV

LSV podseća da su u četvrtak, 2. februara, u večernjim časovima roditelji obavešteni da  sledećeg dana neće biti nastave u toj zrenjaniskoj školi uz obrazloženje da su razlog tehnički problemi. Narednog dana se ispostavilo da je pao plafon u delu škole i da je inspekcija koja je izašla na lice mesta naložila sanaciju.

Nakon toga je na sajtu škole postavljena informacija da ni 6. februara neće biti nastave zbog bezbednosti.

Zvaničnog saopštenja sa objašnjenjima nema, pa stoga LSV pita školu, školsku upravu i lokalnu vlast: šta se dogodilo u školi, da li je neko povređen, koliko će trajati sanacija?

LSV pita i u kakvim uslovima deca imaju nastavu, smatrajući da bezbednost đaka na prvom mestu te je nedopustivo da dođe do situacije da padne plafon u jednoj osnovnoj školi.

(BILSV, 04.02.2017)




Odbori LSV | Četvrtak, 25. 12. 2014. | Komentara: 0

Gradonačelnik da otpusti Davida Dimkića

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin traži od aktuelnog gradonačelnika da hitno otpusti svog pomoćnika za finansije Davida Dimkića zbog podizanja optužnice Višeg javnog tužilaštva protiv njega i još trojice saučesnika u pljački budžeta Zrenjanina teškoj milion evra.
Odbori LSV | Utorak, 23. 12. 2014. | Komentara: 0

Skupština Zrenjanina mora biti raspuštena

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina podneće zahtev nadležnom pokrajinskom Sekretarijatu za lokalnu samoupravu da uputi Vladi RS predlog raspuštanja zrenjaninske Skupštine zbog kršenja dva republička zakona, istakao je danas odbornik LSV u zrenjaninskom parlamentu Predrag Perkić. 
Odbori LSV | Utorak, 23. 12. 2014. | Komentara: 0

Decentralizacija Zrenjanina još nije počela

ZRENJANIN: Prošlo je pola godine od junske sednice Skupštine grada Zrenjanina, na kojoj je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton predložio decentralizaciju Zrenjanina i formiranje gradskih opština. Marton je tom prilikom rekao da bi trebalo sastaviti radnu grupu koja bi do septembra razmotrila sve mogućnosti ali, iako su predstavnici lokalne vlasti podržali predlog o decentralizaciji, ni na izmaku godine nisu povučeni nikakvi konkretni potezi u tom pravcu, piše današnji Dnevnik. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook