Decentralizacija donosi prosperitet

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 13. 05. 2014. | Komentara: 0

Decentralizacija donosi prosperitet

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Tibor Vaš ukazao je na današnjoj konferenciji za novinare na težak položaj Vojvodine u ustavno-pravnom sistemu.


LSV

Naveo je da se vojvođanska ekonomija godinama urušava, da je položaj građana u pokrajini sve teži, kao i da Vlada Republike Srbije već godinama zanemaruje svoju ustavnu obavezu da budžet AP Vojvodine iznosi najmanje sedam procenata republičkog, zbog čega je dug Republike Pokrajini narastao na 13 milijardi dinara.

– Građani Zrenjanina to osećaju u svakodnevnom životu, pre svega u zapostavljanju i neizgradnji infrastrukture. LSV postavlja pitanje, koliko bi škola, vrtića, novih asfaltiranih puteva, ambulanti ili apoteka moglo da se napravi, od tih sredstava, u Zrenjaninu – zapitao je Vaš upozorivši da je proces centralizacije u državi veoma negativan i da je tu praksu potrebno prekinuti. Dodao je da će LSV i dalje insistirati na celokupnoj decentralizaciji države, kao jedinom rešenju za prosperitet.

(BILSV, 13. 05. 2014)



Odbori LSV | Sreda, 14. 08. 2024. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina u strahu zbog najave povećanja proizvodnje u Linglongu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zabrinuta je zbog najava da će kineska fabrika guma Linglong povećati proizvodnju radijalnih guma visokih performansi u fabrici u Slobodnoj zoni Zrenjanin za 1,1 milion jedinica godišnje. 
Odbori LSV | Utorak, 13. 08. 2024. | Komentara: 0

Bazen iznenada zatvoren, nadležni ćute

Mnogi Kikinđani su ovih dana osveženje pronalazili na bazenima SC „Jezero“, međutim ovih najtoplijih dana drugog vrelog talasa to neće moći. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Realizacija budžeta nedomaćinska, nije rešeno pitanje pijaće vode, niti ostali problemi koji muče Zrenjanince

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI na današnjoj sednici Skupštine grada kritikovali su realizaciju budžeta za prethodnu godinu, jer je procenat izvršenja pokazatelj da aktuelna gradska vlast naš grad ne vodi domaćinski. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook