Deset miliona za energetski efikasne vrtiće

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 05. 12. 2015. | Komentara: 0

Deset miliona za energetski efikasne vrtiće

NOVI BEČEJ – Zajedničkim ulaganjem Pokrajinskog sekretrijata za energetiku i Opštine Novi Bečej, uskoro će biti završena realizacija projekta energetske efikasnosti u Predškolskoj ustanovi „Pava Sudarski“.

LSV

Predsednik novobečejske opštine Saša Šućurović je istakao da je Pokrajinski sekretarijat za energetiku za ovaj projekat odvojio 6.658.000 dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila oko 3,5 miliona dinara
 
- Zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku uspeli smo da završimo projekat, koji smo dugo najavljivali. U toku je zamena svih prozora u vrtiću koji do sada nisu menjani, i u učionicma i u sportskoj sali. Isto tako, biće urađena i izolacija zidova. Upravo je završeno postavljanje staklene vune na tavanici. Sigurno će biti efekta, pre svega, u računima koji će biti dosta manji. Ovo je pravi put kako lokalna samouprava sa pokrajinskim sekretarijatima može da reši probleme koje naši građani imaju. Nastavićemo i dalje u tom pravcu da lobiramo, pre svega, da privučemo i druga sredstva koja nisu iz našeg bužeta – naveo je Šućurović i dodao da opština nema dovoljno sredstava da sve sama uradi, ali je napomenuo da je upravo njegov tim uspeo da privuče dosta novca od drugih nivoa vlasti.
 
Opština Novi Bečej je u saradnji sa vrtićem na vreme, početkom godine, pripremila projekat energetske efikasnosti. To podrazumeva obnovu i renoviranje objekta, na takav način, da se ostvari ušteda električne energije, i ušteda potrošnje gasa prilikom grejanja. 
 
(BILSV, 05.12.2015)



Odbori LSV | Subota, 28. 09. 2024. | Komentara: 0

EPS da pod hitno reši problem sa očitavanjem brojila i visokim računima za struju

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANi zahteva od Elektroprivrede Srbije da pod hitno reše problem koji imaju mnogi građani Srbije, a vezan je za očitavanje brojila za struju i visoke račune za utrošenu električnu energiju.
Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2024. | Komentara: 0

SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik, koja je trebala da predsedava vanrednom sednicom, ističe da ih je vladajuća većina sada fizički sprečila da održe sednicu o problemu pijaće vode, jer im je to jedini preostali način da spreče razgovor o ovoj bitnoj temi.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 09. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo pomoć poljoprivrednicima zbog posledica suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo skreće pažnju na jedan od gorućih problema sa kojim se trenutno suočavaju građani Vojvodine – drastično smanjenje prinosa poljoprivrednih kultura usled suše. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook