Deset miliona za energetski efikasne vrtiće

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 05. 12. 2015. | Komentara: 0

Deset miliona za energetski efikasne vrtiće

NOVI BEČEJ – Zajedničkim ulaganjem Pokrajinskog sekretrijata za energetiku i Opštine Novi Bečej, uskoro će biti završena realizacija projekta energetske efikasnosti u Predškolskoj ustanovi „Pava Sudarski“.

LSV

Predsednik novobečejske opštine Saša Šućurović je istakao da je Pokrajinski sekretarijat za energetiku za ovaj projekat odvojio 6.658.000 dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila oko 3,5 miliona dinara
 
- Zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku uspeli smo da završimo projekat, koji smo dugo najavljivali. U toku je zamena svih prozora u vrtiću koji do sada nisu menjani, i u učionicma i u sportskoj sali. Isto tako, biće urađena i izolacija zidova. Upravo je završeno postavljanje staklene vune na tavanici. Sigurno će biti efekta, pre svega, u računima koji će biti dosta manji. Ovo je pravi put kako lokalna samouprava sa pokrajinskim sekretarijatima može da reši probleme koje naši građani imaju. Nastavićemo i dalje u tom pravcu da lobiramo, pre svega, da privučemo i druga sredstva koja nisu iz našeg bužeta – naveo je Šućurović i dodao da opština nema dovoljno sredstava da sve sama uradi, ali je napomenuo da je upravo njegov tim uspeo da privuče dosta novca od drugih nivoa vlasti.
 
Opština Novi Bečej je u saradnji sa vrtićem na vreme, početkom godine, pripremila projekat energetske efikasnosti. To podrazumeva obnovu i renoviranje objekta, na takav način, da se ostvari ušteda električne energije, i ušteda potrošnje gasa prilikom grejanja. 
 
(BILSV, 05.12.2015)



Odbori LSV | Subota, 02. 06. 2012. | Komentara: 0

Obezbediti jednake šanse u društvu

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i član gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Stevica Radu, posetio je petu po redu Mini olimpijadu vojvođanskih Udruženja za pomoć MNRO, pod nazivom "Uprkos svemu - dohvati život".
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 05. 2012. | Komentara: 0

Obezbeđena sredstva za početak rekonstrukcije magistralnog vrelovoda

ZRENJANIN - Ministarstvo infrastrukture i energetike Republike Srbije doniralo je 150 miliona dinara bespovratnih sredstava JKP „Gradska toplana“ Zrenjanin za prvu fazu rekonstrukcije magistralnog vrelovoda, a nedavno je potpisan i nov ugovor o nastavku aranžmana sa nemačkim KfW fondom (Razvojna banka Nemačke) koji, pod povoljnim uslovima, kreditira revitalizaciju daljinskih sistema grejanja u 18 gradova Srbije – rekao je u intervjuu za List Zrenjanin Vladimir Tešić, direktor JKP „Gradska toplana”.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 05. 2012. | Komentara: 0

LSV prvi put u vlasti u Sremskim Karlovcima

SREMSKI KARLOVCI - Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Sremski Karlovci verifikovani su mandati odbornicima i izabrani skupštinski organi čime je okončan proces konstituisanja vlasti u ovoj opštini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook