Deset miliona za energetski efikasne vrtiće

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 05. 12. 2015. | Komentara: 0

Deset miliona za energetski efikasne vrtiće

NOVI BEČEJ – Zajedničkim ulaganjem Pokrajinskog sekretrijata za energetiku i Opštine Novi Bečej, uskoro će biti završena realizacija projekta energetske efikasnosti u Predškolskoj ustanovi „Pava Sudarski“.

LSV

Predsednik novobečejske opštine Saša Šućurović je istakao da je Pokrajinski sekretarijat za energetiku za ovaj projekat odvojio 6.658.000 dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila oko 3,5 miliona dinara
 
- Zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku uspeli smo da završimo projekat, koji smo dugo najavljivali. U toku je zamena svih prozora u vrtiću koji do sada nisu menjani, i u učionicma i u sportskoj sali. Isto tako, biće urađena i izolacija zidova. Upravo je završeno postavljanje staklene vune na tavanici. Sigurno će biti efekta, pre svega, u računima koji će biti dosta manji. Ovo je pravi put kako lokalna samouprava sa pokrajinskim sekretarijatima može da reši probleme koje naši građani imaju. Nastavićemo i dalje u tom pravcu da lobiramo, pre svega, da privučemo i druga sredstva koja nisu iz našeg bužeta – naveo je Šućurović i dodao da opština nema dovoljno sredstava da sve sama uradi, ali je napomenuo da je upravo njegov tim uspeo da privuče dosta novca od drugih nivoa vlasti.
 
Opština Novi Bečej je u saradnji sa vrtićem na vreme, početkom godine, pripremila projekat energetske efikasnosti. To podrazumeva obnovu i renoviranje objekta, na takav način, da se ostvari ušteda električne energije, i ušteda potrošnje gasa prilikom grejanja. 
 
(BILSV, 05.12.2015)



Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.
Odbori LSV | Subota, 22. 06. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Ne plašim se, ali ni ne očekujem da će oni koji su mi oštetili auto biti uhvaćeni

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Maja Mrnuštik, kojoj su nožem izbušene gume pre dva dana u Novom Sadu, kaže za Danas da ne očekuje da će počinioci biti pronađeni.
Odbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook