Deset miliona za energetski efikasne vrtiće

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 05. 12. 2015. | Komentara: 0

Deset miliona za energetski efikasne vrtiće

NOVI BEČEJ – Zajedničkim ulaganjem Pokrajinskog sekretrijata za energetiku i Opštine Novi Bečej, uskoro će biti završena realizacija projekta energetske efikasnosti u Predškolskoj ustanovi „Pava Sudarski“.

LSV

Predsednik novobečejske opštine Saša Šućurović je istakao da je Pokrajinski sekretarijat za energetiku za ovaj projekat odvojio 6.658.000 dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila oko 3,5 miliona dinara
 
- Zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku uspeli smo da završimo projekat, koji smo dugo najavljivali. U toku je zamena svih prozora u vrtiću koji do sada nisu menjani, i u učionicma i u sportskoj sali. Isto tako, biće urađena i izolacija zidova. Upravo je završeno postavljanje staklene vune na tavanici. Sigurno će biti efekta, pre svega, u računima koji će biti dosta manji. Ovo je pravi put kako lokalna samouprava sa pokrajinskim sekretarijatima može da reši probleme koje naši građani imaju. Nastavićemo i dalje u tom pravcu da lobiramo, pre svega, da privučemo i druga sredstva koja nisu iz našeg bužeta – naveo je Šućurović i dodao da opština nema dovoljno sredstava da sve sama uradi, ali je napomenuo da je upravo njegov tim uspeo da privuče dosta novca od drugih nivoa vlasti.
 
Opština Novi Bečej je u saradnji sa vrtićem na vreme, početkom godine, pripremila projekat energetske efikasnosti. To podrazumeva obnovu i renoviranje objekta, na takav način, da se ostvari ušteda električne energije, i ušteda potrošnje gasa prilikom grejanja. 
 
(BILSV, 05.12.2015)



Odbori LSV | Četvrtak, 30. 05. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin protiv nasilja: Oni uništavaju, mi popravljamo. Vratićemo pristojnost u Zrenjanin!

Kandidati za odbornike Skupštine grada koalicije "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" okrečili su kuću u naselju Mala Amerika, na kojoj su u dva navrata uništeni bilbordi.

Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook