Dobar rezultat LSV u Subotici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 22. 07. 2015. | Komentara: 0

Dobar rezultat LSV u Subotici

UBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica zadovoljan je rezultatima postignutim na nedeljnim izborima za članove skupština mesnih zajednica u Subotici.

LSVKako je navedeno u saopštenju subotičkih ligaša, za kandidate sa 22 liste LSV, u isto toliko mesnih zajednica, glasalo je oko 11,5 odsto žitelja ovih naselja, što je za 1,5 odsto bolji rezultat u odnosu na izbore iz 2011. godine. Prema podacima Izbornog štaba GrO LSV, u ukupnom zbiru, na izborima za članove skupština u 37 mesnih zajednica na teritoriji cele Subotice, za kandidate LSV-a glasalo je oko 7,6 odsto Subotičana i Subotičanki.

- Kao jedina građanska opcija koja je učestvovala na ovim izborima, Liga socijaldemokrata Vojvodine se zahvaljuje svim Subotičanima i Subotičankama koji su glasali za kandidate sa naših izbornih lista i na taj način omogućili našim kandidatima da aktivno učestvuju u rešavanju problema u mesnim zajednicama. Ujedno poručujemo da će se Liga i dalje zalagati za ozbiljne i korenite promene u gradu, bez kojih ne može biti boljitka ni za mesne zajednice, odnosno subotička naselja – navedeno je u saopštenju Gradskog odbora Lige u Subotici.
                       
(BILSV, 22.07.2015)



Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook