Domaćim preduzetnicima i paorima iste subvencije kao i strancima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2016. | Komentara: 0

Domaćim preduzetnicima i paorima iste subvencije kao i strancima

ZRENJANIN - Kompanije, firme, preduzetnici i poljoprivrednici u našoj zemlji moraju imati jednako pravo na jednake subvencije i stimulacije kao i stranci, izjavio je danas predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Predrag Perkić. 

 
On je na konferenciji za novinare rekao da je Autonomnoj pokrajini Vojvodini i čitavoj Republici Srbiji potrebno privlačenje stranog kapitala, ali da to ne znači da naši građani u odnosu na strance smeju biti građani drugog reda.
 
- Uvereni smo da su naši preduzetnici i poljoprivrednici jednako sposobni da uz pogodnosti kakve se daju strancima, zaposle domaće radnike i omoguće razvoj naših mesta. Sa druge strane, vrlo često vidimo da su subvencije koje se daju strancima teško zamislive za naše ljude koji umeju i hoće da pod istim uslovima nešto proizvedu. Izuzetno je važno i što na taj način, kapital ostaje ovde u našoj zemlji, umesto da se ovde koriste pogodnosti i zarađuje, a novac izvlači na strane račune – istakao je Perkić.
 
Napomenuo je i da dajući stimulacije samo strancima stimulišemo velike svetske korporacije koje porez i dobit plaćaju u svojim matičnim zemljama, ili u poreskim rajevima.
 
- Kada bi država davala istu stimulaciju i domaćim preduzetnicima, subvencionisala bi našu privredu i poljoprivredu, koje bi postale konkurentne na globalnom tržištu a samim tim stimulisali  bi izvoz i smanjili trgovinski deficit.
 

(BILSV, 29.03.2016)



Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2024. | Komentara: 0

SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik, koja je trebala da predsedava vanrednom sednicom, ističe da ih je vladajuća većina sada fizički sprečila da održe sednicu o problemu pijaće vode, jer im je to jedini preostali način da spreče razgovor o ovoj bitnoj temi.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 09. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo pomoć poljoprivrednicima zbog posledica suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo skreće pažnju na jedan od gorućih problema sa kojim se trenutno suočavaju građani Vojvodine – drastično smanjenje prinosa poljoprivrednih kultura usled suše. 
Odbori LSV | Petak, 20. 09. 2024. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina plaćaju kaznu zbog burazersko-kumovskog poslovanja SNS-a i gradonačelnika Salapure

Javnost Zrenjanina juče je saznala da je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki poništila postupak javne nabavke radova na uređenju poljoprivrednog zemljišta, koji je Grad Zrenjanin raspisao 17. jula, a čija je vrednost 82,5 miliona dinara bez PDV-a.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook