Domaćim preduzetnicima i paorima iste subvencije kao i strancima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2016. | Komentara: 0

Domaćim preduzetnicima i paorima iste subvencije kao i strancima

ZRENJANIN - Kompanije, firme, preduzetnici i poljoprivrednici u našoj zemlji moraju imati jednako pravo na jednake subvencije i stimulacije kao i stranci, izjavio je danas predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Predrag Perkić. 

 
On je na konferenciji za novinare rekao da je Autonomnoj pokrajini Vojvodini i čitavoj Republici Srbiji potrebno privlačenje stranog kapitala, ali da to ne znači da naši građani u odnosu na strance smeju biti građani drugog reda.
 
- Uvereni smo da su naši preduzetnici i poljoprivrednici jednako sposobni da uz pogodnosti kakve se daju strancima, zaposle domaće radnike i omoguće razvoj naših mesta. Sa druge strane, vrlo često vidimo da su subvencije koje se daju strancima teško zamislive za naše ljude koji umeju i hoće da pod istim uslovima nešto proizvedu. Izuzetno je važno i što na taj način, kapital ostaje ovde u našoj zemlji, umesto da se ovde koriste pogodnosti i zarađuje, a novac izvlači na strane račune – istakao je Perkić.
 
Napomenuo je i da dajući stimulacije samo strancima stimulišemo velike svetske korporacije koje porez i dobit plaćaju u svojim matičnim zemljama, ili u poreskim rajevima.
 
- Kada bi država davala istu stimulaciju i domaćim preduzetnicima, subvencionisala bi našu privredu i poljoprivredu, koje bi postale konkurentne na globalnom tržištu a samim tim stimulisali  bi izvoz i smanjili trgovinski deficit.
 

(BILSV, 29.03.2016)



Odbori LSV | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao prostorije buduće policijske ispostave

NOVI SAD - Uprava Apoteke Novi Sad danas je završila iseljenje iz prostorija u Ulici Stevana Hladnog 1 kod Satelitske pijace, koji će se ove godine adaptirati za novu policijsku ispostavu u ovom delu grada. Poslednjem danu iseljenja uprave Apoteke Novi Sad prisustvovali su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Apoteke Dušan Milošević, a predsednik novosadskog palramenta je istakao da su sada stvoreni uslovi da policija počne sa useljenjem u prazan prostor.
Odbori LSV | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Za razvoj sporta u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na današnjoj konferenciji za novinare Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, temа je bilа trаnsformаcijа Sportskog sаvezа Zrenjanina (SSGZ) i njegove nove progrаmske аktivnosti, u sklаdu s promenаmа u sistemu funkcionisаnjа sportа u gradu, kao i predlozi za unapređenje rada u ovoj oblasti.
Odbori LSV | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Tribina o zdravlju u Beočinu

BEOČIN - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Beočin organizovao je nedavno u tom mestu tribinu povodom Svetskog dana zdravlja. Predavanje na temu "Preventiva i dijagnostika bolesti" održala je dr Živka Zubanov specijalista radiolog Vojne bolnice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook