Domaćim preduzetnicima i paorima iste subvencije kao i strancima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2016. | Komentara: 0

Domaćim preduzetnicima i paorima iste subvencije kao i strancima

ZRENJANIN - Kompanije, firme, preduzetnici i poljoprivrednici u našoj zemlji moraju imati jednako pravo na jednake subvencije i stimulacije kao i stranci, izjavio je danas predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Predrag Perkić. 

 
On je na konferenciji za novinare rekao da je Autonomnoj pokrajini Vojvodini i čitavoj Republici Srbiji potrebno privlačenje stranog kapitala, ali da to ne znači da naši građani u odnosu na strance smeju biti građani drugog reda.
 
- Uvereni smo da su naši preduzetnici i poljoprivrednici jednako sposobni da uz pogodnosti kakve se daju strancima, zaposle domaće radnike i omoguće razvoj naših mesta. Sa druge strane, vrlo često vidimo da su subvencije koje se daju strancima teško zamislive za naše ljude koji umeju i hoće da pod istim uslovima nešto proizvedu. Izuzetno je važno i što na taj način, kapital ostaje ovde u našoj zemlji, umesto da se ovde koriste pogodnosti i zarađuje, a novac izvlači na strane račune – istakao je Perkić.
 
Napomenuo je i da dajući stimulacije samo strancima stimulišemo velike svetske korporacije koje porez i dobit plaćaju u svojim matičnim zemljama, ili u poreskim rajevima.
 
- Kada bi država davala istu stimulaciju i domaćim preduzetnicima, subvencionisala bi našu privredu i poljoprivredu, koje bi postale konkurentne na globalnom tržištu a samim tim stimulisali  bi izvoz i smanjili trgovinski deficit.
 

(BILSV, 29.03.2016)



Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine na Skupštini opštine Vrbas

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine zavijorila se i na zgradi Skupštine opštine Vrbas. To je 12 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.
Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Prevencija je najbolji lek

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana zdravlja, koji se svake godine obeležava 7. aprila na dan kada je pri Ujedinjenim nacijama osnovana Svetska zdravstvena organizacija, u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u organizaciji Gradske organizacije Foruma žena LSV Zrenjanin, upriličena je tribina na temu "Prevencija umanjuje rizik".
Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook