Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 06. 2014. | Komentara: 0

Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na današnjoj sednici zrenjaninske skupštine usvojen je predlog odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona o decentralizaciji Zrenjanina.

LSV

Marton je obrazlažući svoj predlog rekao da treba formirati radnu grupu koja bi do septembra razmotrila mogućnosti formiranja gradskih opština u Zrenjaninu.
– Teritorija Zrenjanina je među najvećima u Srbiji i postoje ozbiljni problemi u ostvarivanju prava svih građana u organima lokalnih samouprava – objasnio je Marton. On je ocenio da je zbog toga potrebno jedan deo ingerencija prebaciti na gradske opštine dodajući da bi u radu radne grupe, koja će se oformiti, trebalo da učestvuju predstavnici svih odborničkih grupa. Martonov predlog podržao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

(BILSV, 27. 06. 2014)




Odbori LSV | Nedelja, 05. 11. 2017. | Komentara: 0

Vlast u Beloj Crkvi ne vodi računa o građanima

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Bela Crkva  postavila je pitanje predsedniku opštine Darku Bogosavljeviću zašto se na teritoriji ove južnobanatske opštine ne isplaćuje nadoknada za novorođenu decu?
Odbori LSV | Ponedeljak, 30. 10. 2017. | Komentara: 0

Gašenje apoteka u selima nedopustivo

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje trend gašenja apoteka „Apoteke Zrenjanin“ u naseljenim mestima u Zrenjaninu.
Apoteke su već zatvorene u Aradcu, Orlovatu, Tomaševcu, Jankovom Mostu, Mihajlovu, Farkaždinu i Knićaninu. Upitno je da li će i na koji način raditi apoteke u Melencima, Botošu i Čenti, dok u Belom Blatu apoteka radi dva dana nedeljno, a Lukino Selo nije ni imalo apoteku.
Odbori LSV | Nedelja, 29. 10. 2017. | Komentara: 0

Decentralizacijom lokalnih finansija do ozdravljenja sela

Nivo centralizovanosti vlasti dovodi do umiranja pojedinih regiona, a migracija stanovništva u velike centre potpuna je suprotnost od onog za šta se nosioci javnih funkcija godinama unazad deklarativno zalažu. Taj proces traje i on najviše pogađa seoske sredine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook