Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 06. 2014. | Komentara: 0

Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na današnjoj sednici zrenjaninske skupštine usvojen je predlog odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona o decentralizaciji Zrenjanina.

LSV

Marton je obrazlažući svoj predlog rekao da treba formirati radnu grupu koja bi do septembra razmotrila mogućnosti formiranja gradskih opština u Zrenjaninu.
– Teritorija Zrenjanina je među najvećima u Srbiji i postoje ozbiljni problemi u ostvarivanju prava svih građana u organima lokalnih samouprava – objasnio je Marton. On je ocenio da je zbog toga potrebno jedan deo ingerencija prebaciti na gradske opštine dodajući da bi u radu radne grupe, koja će se oformiti, trebalo da učestvuju predstavnici svih odborničkih grupa. Martonov predlog podržao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

(BILSV, 27. 06. 2014)




Odbori LSV | Sreda, 12. 07. 2017. | Komentara: 0

Dok vlast kreira lažnu realnost, zrenjaninska privreda propada

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje što su čelnici gradske vlasti dozvolili da se osamnaesti Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva „Inokop“ ne održi, saopštio je danas predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo.
Odbori LSV | Sreda, 05. 07. 2017. | Komentara: 0

LSV najaktivnija na sednici Skupštine grada

Predstavnici odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina, najjače opozicione stranke u gradu, otvorili su preko 50 tema kroz predloge dopuna dnevnog reda, zatražili informacije gradskih čelnika o aktivnostima preduzetim u cilju rešavanja problema koji pogađaju naš grad i naše građane, ali i predložili rešenje problema, postavili pitanje o neispunjenim obećanjima gradske vlasti, zatražili izveštaje o radu svih funkcionera u lokalnoj samoupravi, ali i i pohvalili rad onih koji su kvalitetno obavljali svoj posao.
Odbori LSV | Utorak, 27. 06. 2017. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast nebrigom o prošlosti, urušava budućnost

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin smatra da je sramota to što su čelnici gradske vlasti dozvolili da kuća koja uživa status dobra od velikog značaja za Republiku Srbiju – kuća Filkovića, nakon dvesta godina postojanja bude srušena do temelja (2015. godine) i da ni dan danas ne postoje naznake da će početi izgradnja replike.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook