Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 06. 2014. | Komentara: 0

Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na današnjoj sednici zrenjaninske skupštine usvojen je predlog odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona o decentralizaciji Zrenjanina.

LSV

Marton je obrazlažući svoj predlog rekao da treba formirati radnu grupu koja bi do septembra razmotrila mogućnosti formiranja gradskih opština u Zrenjaninu.
– Teritorija Zrenjanina je među najvećima u Srbiji i postoje ozbiljni problemi u ostvarivanju prava svih građana u organima lokalnih samouprava – objasnio je Marton. On je ocenio da je zbog toga potrebno jedan deo ingerencija prebaciti na gradske opštine dodajući da bi u radu radne grupe, koja će se oformiti, trebalo da učestvuju predstavnici svih odborničkih grupa. Martonov predlog podržao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

(BILSV, 27. 06. 2014)




Odbori LSV | Četvrtak, 25. 08. 2016. | Komentara: 0

Šućurović: Posetioci Velikogospojinskih dana dovedeni u opasnost

NOVI BEČEJ – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Bečeju optužio je lokalnu vlast predvodjenu Srpskom naprednom strankom da je za pirotehniku na tradicionalnoj manifestaciji "Velikogospojinski dani" angažovala "stranačku firmu" koja nema licencu, čime je dovela u opasnost bezbednost posetilaca.
Odbori LSV | Utorak, 23. 08. 2016. | Komentara: 0

Čistoća i zelenilo dužna da održava groblja

ZRENJANIN – Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u zrenjaninskoj skupštini Ildiko Bođo upitala je danas da li građani treba da postavljaju crvene nalepnice jer „Gradsko zelenilo“ ne održava groblja, kao odgovor na žute nalepnice koje su osvanule na grobnim mestima jer vlasnici parcela nisu ispoštovali obaveze.
Odbori LSV | Petak, 19. 08. 2016. | Komentara: 0

Zrenjanin mora biti na prvom mestu

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da Srbija mora sačiniti sistem vlasti tako da sve sredine budu jednake i da politička moć pojedinca ne sme da bude presudna. Odgovarajući na pitanje „Koliko ministar u Vladi iz Zrenjanina može da pomogne gradu“, one je u rubrici „Sučeljavanje“ lista Zrenjanin rekao da sistem mora biti decentralizovan. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook