Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 06. 2014. | Komentara: 0

Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na današnjoj sednici zrenjaninske skupštine usvojen je predlog odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona o decentralizaciji Zrenjanina.

LSV

Marton je obrazlažući svoj predlog rekao da treba formirati radnu grupu koja bi do septembra razmotrila mogućnosti formiranja gradskih opština u Zrenjaninu.
– Teritorija Zrenjanina je među najvećima u Srbiji i postoje ozbiljni problemi u ostvarivanju prava svih građana u organima lokalnih samouprava – objasnio je Marton. On je ocenio da je zbog toga potrebno jedan deo ingerencija prebaciti na gradske opštine dodajući da bi u radu radne grupe, koja će se oformiti, trebalo da učestvuju predstavnici svih odborničkih grupa. Martonov predlog podržao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

(BILSV, 27. 06. 2014)




Odbori LSV | Petak, 29. 07. 2016. | Komentara: 0

Vodovod više neće osveštavati vodu

NOVI SAD - Novosadski "Vodovod" prekinuće praksu bivšeg rukovodstva i više neće osveštavati vodu, rekao je za Radio 021 novi direktor Gvozden Perković. Dodao je da u preduzeću smatraju ovu praksu neprimerenom i neće je nastavljati, a skromno će obeležavati samo Dan firme.
Odbori LSV | Utorak, 26. 07. 2016. | Komentara: 0

Da li su Zrenjaninke i Zrenjaninci građani drugog reda

ZRENJANIN – Potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Aleksandar Rudić upozorio je danas da građani Zrenjanina, a naročito meštani naseljenih mesta, već više od mesec dana žive kao taoci komaraca. Kako je naveo u saopštenju, prosto je neshvatljivo da u 21. veku stanovnike zrenjaninske opštine muči isti problem koji je mučio i njihove pretke u vreme kada je dobar deo Srednjeg Banata bio močvara.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 07. 2016. | Komentara: 0

Utvrditi i odgovornost nadležnih za strahotu u Petrovaradinu

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se precizno utvrdi odgovornost svih nadležnih zbog toga što su dva pit bul terijera brutalno ubila čoveka u Petrovaradinu.To što je, prema prvim informacijama, vlasnik tih opasnih pasa van zemlje i što je u međuvremenu privedena njegova supruga, nije dovoljno. Ako se sam ne vrati i ne preda, vlasnik tih pit bulova može i mora biti izručen Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook