Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 06. 2014. | Komentara: 0

Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na današnjoj sednici zrenjaninske skupštine usvojen je predlog odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona o decentralizaciji Zrenjanina.

LSV

Marton je obrazlažući svoj predlog rekao da treba formirati radnu grupu koja bi do septembra razmotrila mogućnosti formiranja gradskih opština u Zrenjaninu.
– Teritorija Zrenjanina je među najvećima u Srbiji i postoje ozbiljni problemi u ostvarivanju prava svih građana u organima lokalnih samouprava – objasnio je Marton. On je ocenio da je zbog toga potrebno jedan deo ingerencija prebaciti na gradske opštine dodajući da bi u radu radne grupe, koja će se oformiti, trebalo da učestvuju predstavnici svih odborničkih grupa. Martonov predlog podržao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

(BILSV, 27. 06. 2014)




Odbori LSV | Četvrtak, 07. 04. 2016. | Komentara: 0

Sramna obmana zrenjaninskih socijalista

ZRENJANIN – Potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Aleksandar Rudić upozorio je danas da su pre nekoliko dana, u svim selima zrenjaninske opštine, osvanuli predizborni pamfleti čudne i nerazumljive sadržine kojima se meštanke i meštani naseljenih mesta pozivaju da na lokalnim izborima podrže listu pod brojem 3, „Za pozitivan Zrenjanin“, koja će se, između ostalog, zalagati i za „domaću poljoprivredu bez prodaje zemlje strancima“. Rudić upozorava da je neuobičajeno za domaće političke prilike, da se ne napiše ime stranke koja predvodi tu koaliciju, pa navodi da iza te liste stoji Socijalistička partija Srbije, čiji kadar je i ministarka za poljoprivredu u Vladi Republike Srbije, Snežana Bogosavljević - Bošković, direktno odgovorna za svo zlo koje se nadvilo poslednjih meseci nad domaćom poljoprivredom i koja je kreator zakona koji predviđa prodaju državnog zemljišta strancima.
Odbori LSV | Sreda, 06. 04. 2016. | Komentara: 0

Liga zna kako se vodi grad bez afera

NOVI BEČEJ – Liga socijaldemokrata Vojvodine pokazala je tokom proteklog mandata u Novom Bečeju kako se vodi grad bez afera i kako se ulaže u projekte bitne za građane, istakao je danas član Predsedništva LSV i predsednik opštine Novi Bečej Saša Šućurović. Dodao je da je pored mnogobrojnih ulaganja već pripremljeno 15 projekata koji bi trebalo da budu realizovani tokom ove godine, zbog čega će Novi Bečej i ove godine biti veliko gradilište.
Odbori LSV | Sreda, 06. 04. 2016. | Komentara: 0

Aktivisti Lige u svakom delu Novog Sada

NOVI SAD – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad tokom izborne kampanje stranačkim kombijem za potrebe uličnog aktivizma dnevno obilazi šest lokacija u gradu, a predsednik Izvršnog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar kaže za Radio 021 da tokom četrdesetodnevne kampanje ima kako dobro, tako i slabo posećenih termina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook