Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 06. 2014. | Komentara: 0

Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na današnjoj sednici zrenjaninske skupštine usvojen je predlog odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona o decentralizaciji Zrenjanina.

LSV

Marton je obrazlažući svoj predlog rekao da treba formirati radnu grupu koja bi do septembra razmotrila mogućnosti formiranja gradskih opština u Zrenjaninu.
– Teritorija Zrenjanina je među najvećima u Srbiji i postoje ozbiljni problemi u ostvarivanju prava svih građana u organima lokalnih samouprava – objasnio je Marton. On je ocenio da je zbog toga potrebno jedan deo ingerencija prebaciti na gradske opštine dodajući da bi u radu radne grupe, koja će se oformiti, trebalo da učestvuju predstavnici svih odborničkih grupa. Martonov predlog podržao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

(BILSV, 27. 06. 2014)




Odbori LSV | Petak, 01. 04. 2016. | Komentara: 0

Pošumljenost Vojvodine daleko ispod minimuma

ŽABALJ –  Pošumljenost pokrajine Vojvodine je svega 6,5 posto, a minimum je 14 odsto, rekao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški. Kako je najavio, pokrajinska vlast nije zadovoljna dinamikom kojom se Vojvodina pošumljava, a zbog toga je ove godine izdvojeno više sredstva za ovu namenu. Parcela od 27 od ukupno 52 hektara pošumljava se u Žablju, što je dobar primer opštine koja brine o pošumljenosti svoje teritorije, smatra Bogaroški.
Odbori LSV | Petak, 01. 04. 2016. | Komentara: 0

Somborska vlast pravi novi problem sa zemljištem

SOMBOR - Odbornici Skupštine Sombora usvojili su juče većinom glasova predlog Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, o čemu će se dalje izjašnjavati Ministarstvo poljoprivrede. Prema rečima šefa odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u somborskoj skupštini Zorana Terzina usvojenim predlogom otvara se mogućnost za stvaranje novih problema u Somboru.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2016. | Komentara: 0

SNS gazi sopstveni dogovor

ZRENJANIN - Nakon što je načelnik Komunalne policije Igor Virijević, član Srpske napredne stranke, na sastanku sa predstavnicima političkih partija, na kome je tema bila lepljenje predizbornih plakata na javnim površinama, izjavio da je postignut zajednički dogovor kako će izgledati grad pre i posle izbora, predstavnici SNS su pokazali šta misle o tom dogovoru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook