Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 06. 2014. | Komentara: 0

Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na današnjoj sednici zrenjaninske skupštine usvojen je predlog odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona o decentralizaciji Zrenjanina.

LSV

Marton je obrazlažući svoj predlog rekao da treba formirati radnu grupu koja bi do septembra razmotrila mogućnosti formiranja gradskih opština u Zrenjaninu.
– Teritorija Zrenjanina je među najvećima u Srbiji i postoje ozbiljni problemi u ostvarivanju prava svih građana u organima lokalnih samouprava – objasnio je Marton. On je ocenio da je zbog toga potrebno jedan deo ingerencija prebaciti na gradske opštine dodajući da bi u radu radne grupe, koja će se oformiti, trebalo da učestvuju predstavnici svih odborničkih grupa. Martonov predlog podržao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

(BILSV, 27. 06. 2014)




Odbori LSV | Petak, 18. 03. 2016. | Komentara: 0

Gradonačelniče, sprečite nepravdu prema Somboru i poljoprivrednicima

SOMBOR - Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i šef Odborničke grupe LSV Sombor Zoran Terzin uputio je danas otvoreno pismo gradonačelniku Sombora Saši Todoroviću povodom uzurpacije državne zemlje u Somboru.
Odbori LSV | Četvrtak, 17. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV u Kikindi peta na listi za lokalne izbore

KIKINDA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda predao je večeras listu kandidata za odbornike u Gradskoj skupštini.
Odbori LSV | Četvrtak, 17. 03. 2016. | Komentara: 0

Novi Sad ne može biti poligon za politikante

NOVI SAD - Novi Sad ne može biti poligon za političke i politikantske eksperimente kao što to sada jeste, izjavio je šef Izbornog štaba Lige socijaldemokrata Vojvodine za Novi Sad i Bačku i predsednik Izvršnog odbora novosadskog odbora LSV Robert Kolar. On je dodao da gradska vlast treba da se bavi onim što komunalna sredina nalaže i što komunalna vlast nalaže, a to je servis građana za najosnovnije funkcije grada – voda, grejanje, struja, čistoća, zelenilo. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook