Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 06. 2014. | Komentara: 0

Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na današnjoj sednici zrenjaninske skupštine usvojen je predlog odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona o decentralizaciji Zrenjanina.

LSV

Marton je obrazlažući svoj predlog rekao da treba formirati radnu grupu koja bi do septembra razmotrila mogućnosti formiranja gradskih opština u Zrenjaninu.
– Teritorija Zrenjanina je među najvećima u Srbiji i postoje ozbiljni problemi u ostvarivanju prava svih građana u organima lokalnih samouprava – objasnio je Marton. On je ocenio da je zbog toga potrebno jedan deo ingerencija prebaciti na gradske opštine dodajući da bi u radu radne grupe, koja će se oformiti, trebalo da učestvuju predstavnici svih odborničkih grupa. Martonov predlog podržao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

(BILSV, 27. 06. 2014)




Odbori LSV | Četvrtak, 17. 03. 2016. | Komentara: 0

Glas ligaša mora da se čuje u Narodnoj skupštini

ŽABALJ - Budući da se u Narodnoj skupštini Republike Srbije rešavaju mnoga pitanja značajna za Vojvodinu poput donošenja novog ustava, definisanja nadležnosti AP Vojvodine i donošenja godinama čekanog Zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine, Liga socijaldemokrata Vojvodine je za parlamentarne izbore pronašla saveznike – SDS i LDP, istaknuto je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Opštinskom odboru (OO) LSV Žabalj. Predsednik OO LSV Žabalj Jovan Panić je tom prilikom naglasio da je želja ligaša i ligašica da u Narodnoj skupštini Republike Srbije svoje mesto ima i leva nadnacionalna, građanska, antinacionalistička opcija kao što je to SDS-LDP-LSV.
Odbori LSV | Sreda, 16. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV i u Novom Bečeju pod rednim brojem dva

NOVI BEČEJ - Liga socijaldemokrata Vojvodine će na lokalnim izborima u Novom Bečeju biti pod rednim brojem dva, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Opštinskog odbora LSV Novi Bečej Saša Šućurović. Na listi je 31 kandidat za odbornika a podršku im je dalo 1.600 građanki i građana. Šućurović je istakao da su potpisi prikupljeni za samo pet sati.
Odbori LSV | Sreda, 16. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV u Novom Sadu i u Vojvodini izlazi samostalno

NOVI SAD - Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je danas da LSV na izborima u Novom Sadu i pokrajini izlazi sama, dok će na republičkim izborima nastupati u, kako je rekao, principijelnoj koaliciji sa SDS-om i LDP-om.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook