Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 06. 2014. | Komentara: 0

Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na današnjoj sednici zrenjaninske skupštine usvojen je predlog odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona o decentralizaciji Zrenjanina.

LSV

Marton je obrazlažući svoj predlog rekao da treba formirati radnu grupu koja bi do septembra razmotrila mogućnosti formiranja gradskih opština u Zrenjaninu.
– Teritorija Zrenjanina je među najvećima u Srbiji i postoje ozbiljni problemi u ostvarivanju prava svih građana u organima lokalnih samouprava – objasnio je Marton. On je ocenio da je zbog toga potrebno jedan deo ingerencija prebaciti na gradske opštine dodajući da bi u radu radne grupe, koja će se oformiti, trebalo da učestvuju predstavnici svih odborničkih grupa. Martonov predlog podržao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

(BILSV, 27. 06. 2014)




Odbori LSV | Ponedeljak, 18. 01. 2016. | Komentara: 0

Ristić: Ako ne dobijemo odgovor, večeras stupamo u štrajk glađu

BELA CRKVA - Predsednica Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i odbornica LSV u Skupštini opštine Bela Crkva Sandra Ristić izjavila je danas da će odbornici, koji četvrti dan iz protesta spavaju u sali lokalnog parlamenta, večeras stupiti u štrajk glađu, ukoliko ne dobiju odgovor od nadležnog ministarstva na prigovore koje su uložili na, kako tvrde, nelegalnu smenu lokalne vlasti u tom mestu.
Odbori LSV | Nedelja, 17. 01. 2016. | Komentara: 0

Litavski: SNS zloupotrebljava decu u političke svrhe

KOVAČICA - Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kovačica Jan Litavski osudio je danas zloupotrebu dece u političke svrhe, odnosno „bahato i bezobzirno ponašanje Srpske napredne stranke koje je prevazišlo svaku meru“. 
Odbori LSV | Subota, 16. 01. 2016. | Komentara: 0

LSV i dalje u sali SO Bela Crkva

BELA CRKVA, 16. januar - Dvoje odbornika i jedan član Opštinskog veća iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao i odbornik i predsednik opštine iz redova DS, i više građana, proveli su noć u sali Skupštine opštine Bela Crkva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook