Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 06. 2014. | Komentara: 0

Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na današnjoj sednici zrenjaninske skupštine usvojen je predlog odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona o decentralizaciji Zrenjanina.

LSV

Marton je obrazlažući svoj predlog rekao da treba formirati radnu grupu koja bi do septembra razmotrila mogućnosti formiranja gradskih opština u Zrenjaninu.
– Teritorija Zrenjanina je među najvećima u Srbiji i postoje ozbiljni problemi u ostvarivanju prava svih građana u organima lokalnih samouprava – objasnio je Marton. On je ocenio da je zbog toga potrebno jedan deo ingerencija prebaciti na gradske opštine dodajući da bi u radu radne grupe, koja će se oformiti, trebalo da učestvuju predstavnici svih odborničkih grupa. Martonov predlog podržao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

(BILSV, 27. 06. 2014)




Odbori LSV | Petak, 14. 02. 2014. | Komentara: 0

Niko nema pravo da privatizuje Gradsku upravu

ZRENJANIN - Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina Dragan Nedeljkov upitao je na današnjoj konferenciji za novinare kako je moguće da je Gradska uprava (GU) širom otvorena za sve, kada će ubuduće čak dva ulaza biti zatvorena za građanstvo, kao i da li će se efikasnost lokalne administracije povećati tako što se smanjuje broj onih kojima će ona biti dostupna.
Odbori LSV | Sreda, 12. 02. 2014. | Komentara: 0

Zrenjaninci nisu gosti u Gradskoj upravi

ZRENJANIN – Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina najoštrije je osudila pokušaj privatizovanja Gradske uprave Zrenjanina i upozorava da je ta institucija javna, da pripada svim građanima i građankama i da bi sve gradske službe trebalo da budu stalno dostupne i na usluzi građanima.
Odbori LSV | Sreda, 12. 02. 2014. | Komentara: 0

Zakon o bezbednosti u saobraćaju atak na poljoprivrednike

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin zahteva izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju, odnosno izbacivanje odredbe o registraciji priključnih mašina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook