Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 06. 2014. | Komentara: 0

Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na današnjoj sednici zrenjaninske skupštine usvojen je predlog odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona o decentralizaciji Zrenjanina.

LSV

Marton je obrazlažući svoj predlog rekao da treba formirati radnu grupu koja bi do septembra razmotrila mogućnosti formiranja gradskih opština u Zrenjaninu.
– Teritorija Zrenjanina je među najvećima u Srbiji i postoje ozbiljni problemi u ostvarivanju prava svih građana u organima lokalnih samouprava – objasnio je Marton. On je ocenio da je zbog toga potrebno jedan deo ingerencija prebaciti na gradske opštine dodajući da bi u radu radne grupe, koja će se oformiti, trebalo da učestvuju predstavnici svih odborničkih grupa. Martonov predlog podržao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

(BILSV, 27. 06. 2014)




Odbori LSV | Petak, 06. 09. 2013. | Komentara: 0

Razotkrivanjem kupovine glasova bi pala vlast u Novom Sadu

NOVI SAD – Komentarišući najnovije nepravilnosti na izborima za Savet Mesne zajednice Slana bara, predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i član Predsedništva LSV Aleksandar Kravić je podsetio da su se nepravilnosti bile i na izborima u mesnim zajednicama Južni Telep i Petrovaradin.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2013. | Komentara: 0

Glogonj i dalje nebezbedan za pešake

PANČEVO – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva i član saveta MZ Glogonj Oliver Petković izjavio je da je Glogonj nebezbedan za pešake, a da Grad Pančevo, ni pored naloga da do 20. avgusta uredi dva pešačka prelaza i postavi „ležeće policajce“ u zoni škole, ništa nije uradio po tom pitanju.
Odbori LSV | Utorak, 03. 09. 2013. | Komentara: 0

Vaš: Gradska vlast da radi svoj posao

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin poziva gradske vlasti da zauzmu stav po pitanju organizovanja manifestacije „Dani piva“ s obzirom na to da je potrošeno 15 miliona, a prihodovano sedam miliona dinara, izjavio je danas na konferenciji za novinare odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina Tibor Vaš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook