Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 06. 2014. | Komentara: 0

Formirati gradske opštine u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na današnjoj sednici zrenjaninske skupštine usvojen je predlog odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona o decentralizaciji Zrenjanina.

LSV

Marton je obrazlažući svoj predlog rekao da treba formirati radnu grupu koja bi do septembra razmotrila mogućnosti formiranja gradskih opština u Zrenjaninu.
– Teritorija Zrenjanina je među najvećima u Srbiji i postoje ozbiljni problemi u ostvarivanju prava svih građana u organima lokalnih samouprava – objasnio je Marton. On je ocenio da je zbog toga potrebno jedan deo ingerencija prebaciti na gradske opštine dodajući da bi u radu radne grupe, koja će se oformiti, trebalo da učestvuju predstavnici svih odborničkih grupa. Martonov predlog podržao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

(BILSV, 27. 06. 2014)




Odbori LSV | Subota, 16. 03. 2013. | Komentara: 0

Aleksandar Kravić na čelu novosadskih ligaša

NOVI SAD - Aleksandar Kravić izabran je većinom glasova za predsednika Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad. Na Izbornoj skupštini GrO, koja je danas održana po 14. put, glasalo je 198 delegata, a Kravićevu kandidaturu podržalo je 174.
Odbori LSV | Petak, 15. 03. 2013. | Komentara: 0

LSV traži odgovornost za oduzimanje mandata odbornicima

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Grada Zrenjanina zatražila je danas odgovornost svih koji su učestvovali u donošenju odluke o oduzimanju mandata ligašu Tiboru Vašu i Goranu Kauriću iz Demokratske stranke, koju je kasnije poništio Upravni sud.
Odbori LSV | Četvrtak, 14. 03. 2013. | Komentara: 0

U Inđiji zloupotrebljeno ime LSV

INĐIJA – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Inđija saopštio je danas da prisustvo člana Lige na konferenciji za novinare inđijskog odbora Srpske napredne stranke nije zvaničan stav LSV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook