Glas ligaša mora da se čuje u Narodnoj skupštini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 17. 03. 2016. | Komentara: 0

Glas ligaša mora da se čuje u Narodnoj skupštini

ŽABALJ – Budući da se u Narodnoj skupštini Republike Srbije rešavaju mnoga pitanja značajna za Vojvodinu poput donošenja novog ustava, definisanja nadležnosti AP Vojvodine i donošenja godinama čekanog Zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine, Liga socijaldemokrata Vojvodine je za parlamentarne izbore pronašla saveznike – SDS i LDP, istaknuto je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Opštinskom odboru (OO) LSV Žabalj. Predsednik OO LSV Žabalj Jovan Panić je tom prilikom naglasio da je želja ligaša i ligašica da u Narodnoj skupštini Republike Srbije svoje mesto ima i leva nadnacionalna, građanska, antinacionalistička opcija kao što je to SDS-LDP-LSV.


– Poznato je da Liga socijaldemokrata Vojvodine nema sa Borisom Tadićem i Čedomirom Jovanovićem isto mišljenje o tome kako treba da izgleda položaj Vojvodine u Srbiji, ali imamo isti vrednosni set kada je u pitanju kako treba da izgleda pristojna i uređena Srbija – rekao je Panić. Dodao je i da je neophodno da Liga ima svoj poslanički klub u Narodnoj skupstini da bi sve navedeno moglo da se realizuje i da bi se u njoj čuo glas Vojvodine.
Predsednik izbornog štaba OO LSV Žabalj Vladimir Balog je ukazao da Liga ni za slovo nije promenila svoj program i svoju politiku. Dodao je da na pokrajinske izbore, kao i dosada, LSV ide sama, jer su svi njeni prioriteti i zalaganja vezani za Vojvodinu.

(BILSV, 17. 03. 2016)




Odbori LSV | Ponedeljak, 02. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Salapura se sramoti antifašističke borbe i časne istorije Zrenjanina

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je sramotno što se naprednjačka vlast u Zrenjaninu, na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom, srami antifašizma i na nedostojan način obeležava Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.
Odbori LSV | Nedelja, 01. 10. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: LSV - Vojvođani spremna za izbore. SNS gubi vlast u Vojvodini

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemomkrata Vojvodine – Vojvođani Maja Mrnuštik ocenjuje da je sve podređeno samovolji jednog čoveka iz Beograda, te da će odluka gradonačelnika Novog Sada o ostavci biti doneta u skladu sa ličnim interesom Srpske napredna stranke.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 09. 2023. | Komentara: 0

Gradska kuća nebezbedna zona!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike zrenjaninske vlasti da pod hitno saniraju vrh kupole na gradskoj kući.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook