Glas ligaša mora da se čuje u Narodnoj skupštini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 17. 03. 2016. | Komentara: 0

Glas ligaša mora da se čuje u Narodnoj skupštini

ŽABALJ – Budući da se u Narodnoj skupštini Republike Srbije rešavaju mnoga pitanja značajna za Vojvodinu poput donošenja novog ustava, definisanja nadležnosti AP Vojvodine i donošenja godinama čekanog Zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine, Liga socijaldemokrata Vojvodine je za parlamentarne izbore pronašla saveznike – SDS i LDP, istaknuto je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Opštinskom odboru (OO) LSV Žabalj. Predsednik OO LSV Žabalj Jovan Panić je tom prilikom naglasio da je želja ligaša i ligašica da u Narodnoj skupštini Republike Srbije svoje mesto ima i leva nadnacionalna, građanska, antinacionalistička opcija kao što je to SDS-LDP-LSV.


– Poznato je da Liga socijaldemokrata Vojvodine nema sa Borisom Tadićem i Čedomirom Jovanovićem isto mišljenje o tome kako treba da izgleda položaj Vojvodine u Srbiji, ali imamo isti vrednosni set kada je u pitanju kako treba da izgleda pristojna i uređena Srbija – rekao je Panić. Dodao je i da je neophodno da Liga ima svoj poslanički klub u Narodnoj skupstini da bi sve navedeno moglo da se realizuje i da bi se u njoj čuo glas Vojvodine.
Predsednik izbornog štaba OO LSV Žabalj Vladimir Balog je ukazao da Liga ni za slovo nije promenila svoj program i svoju politiku. Dodao je da na pokrajinske izbore, kao i dosada, LSV ide sama, jer su svi njeni prioriteti i zalaganja vezani za Vojvodinu.

(BILSV, 17. 03. 2016)




Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traži smenu pomoćnice gradonačelnika Zrenjanina

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri zahtev za smenu njegove pomoćnice Vere Milošev, koja je na javnom mestu napala dečaka sa razvojnim problemima.
Odbori LSV | Petak, 16. 08. 2024. | Komentara: 0

Marton: Ne iznenađuje me ništa vezano za Linglong, ali me plaši

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da ga nije iznenadila najava kineske kompanije Linglong da će povećati proizvodnju guma, ali da ga je to uplašilo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook