Građani Zrenjanina u strahu zbog najave povećanja proizvodnje u Linglongu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 14. 08. 2024. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina u strahu zbog najave povećanja proizvodnje u Linglongu

Zrenjanin, 14. avgust 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zabrinuta je zbog najava da će kineska fabrika guma Linglong povećati proizvodnju radijalnih guma visokih performansi u fabrici u Slobodnoj zoni Zrenjanin za 1,1 milion jedinica godišnje. To će uključivati 800.000 guma za autobuse i kamione, 150.000 za poljoprivredna vozila, 50.000 za inženjerska vozila i 100.000 remontovanih guma.

LSV

Građani Zrenjanina se već godinama pitaju šta će udisati kada Linglong proradi punim kapacitetom, a sada se taj strah i povećava jer kineska fabrika najavljuje još većim obim proizvodnje. Vlast nije učinila ništa da smiri građane, jer i sama masovno krši propise, pre svega, vezane za zaštitu životne sredine u procesu izgradnje fabrike.

Od početka ove investicije, državna, pokrajinska i lokalna vlast kasne sa izdavanjem potrebnih dozvola i procenama uticaja rada Linglonga na životnu sredinu.

Princip rada Linglonga je od početka takav da oni prvo izgrade objekat, a onda traže dozvole od lokalne samouprave, koja im rešenje na kraju izda.
Čitav taj postupak je protivzakonit!

Građanke i građani Zrenjanina već dve decenije nemaju ispravnu pijaću vodu.
Očito je nekome želja da nemaju ni vazduh.

Mi na to ne pristajemo i pozivamo celokupnu javnost naše države da podrže građane Zrenjanina u borbi za vodu i vazduh.

To je naše ustavom garantovano pravo!

Odbornička grupa 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 
u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Petak, 13. 09. 2024. | Komentara: 0

Iniciramo održavanje vanredne sednice Skupštine grada Zrenjanina povodom Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI iniciraće održavanje vanredne sednice Skupštine grada Zrenjanina na temu rada kineske fabrike guma Linglong.
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook