Građanima samo obećanja, vode i dalje nema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 25. 02. 2016. | Komentara: 0

Građanima samo obećanja, vode i dalje nema

ZRENJANIN - Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Grada Zrenjanina Vladimir Milošev najoštrije je osudio neodgovornost i neiskrenost predstavnika gradske vlasti prema građanima Zrenjanina, jer fabrika vode još nije završena i Zrenjaninci još uvek nemaju zdravu pijaću vodu.

 
Bez promena na izgradnji postrojenja
 
- Rok da Zrenjanin dobije zdravu pijaću vodu određen ugovorom od 8. februara 2015. godine je istekao 12. oktobra prošle godine. Nakon isteka ugovora, ponovo su pala obećanja da će se fabrika vode izgraditi do kraja godine, pa do kraja mandata, a sada na tabli stoji 11. jul 2016. godine – izjavio je Milošev, dodajući da je pitanje dokle građani Zrenjanina da čekaju dok trpi njihovo i zdravlje njihove dece. Na mestu gde je trebalo da bude postrojenje, kaže, i dalje je prazan prostor i tabla položena na zemlju.
 
- Obišli smo prostor gde bi trebalo da bude postrojenje i zatekli isto stanje kao pre dva i po meseca – ni traga od postrojenja. Nažalost, ni tablu sa informacijama o projektu nisu postavili u skladu sa zakonom što pokazuje dokle ide neozbiljnost i bahatost u odnosu prema najvažnijem problemu grada Zrenjanina – kazao je odbornik LSV.
 
Najveća žrtva su građani
 
Dok naprednjaci svojevoljno postavljaju, probijaju i pomeraju rokove, najveća žrtva ovakvog neodgovornog ponašanja zrenjaninske vlasti su, prema njegovim rečima, građanke i građani Zrenjanina.
 
- Odgovornost ne oseća ni gradonačelnik Čedomir Janjić, ni direktor JKP “Vodovod” Goran Tajdić, a ni predstavnici vrha stranke koji su odustali od obećanja da će neko snositi odgovornost ukoliko fabrika vode ne bude gotova do kraja godine – istakao je Milošev, dodajući da je sve što građani čuju samo nova obećanja, a dosta im je praznih priča i obećanja, kada u 21. veku nemaju osnovne uslove za normalan život kao što je pijaća voda.
 
Činjenica je da bi Zrenjaninci i Zrenjaninke imali pijaću vodu već dve godine, kako je objasnio Milošev, da nije raskinut ugovor sa najeminentnijom svetskom firmom za vodosnabdevanje i potpisan ugovor sa firmom koja je registrovana u Srbiji mesec dana pre tendera i koja je pritom bila jedini ponuđač, sa firmom koja je svoje idejno rešenje dostavila tek 6 meseci nakon potpisivanja ugovora, i koja je zahtev za građevinsku dozvolu podnela dve nedelje pre isteka ugovora.
 
- Gradski odbor LSV Zrenjanin zahteva odgovornost direktora vodovoda i gradonačelnika Zrenjanina, kao i svih drugih koji obmanjuju građane i neodgovorno i bahato obavljaju poslove koje se tiču života naših sugrađana. Liga socijaldemokrata Vojvodine već 26 godina sprovodi doslednu politiku koja brine o interesu građana i smatra da je ovakvo postupanje prema građanima nedopustivo – zaključio je Milošev. 
 
(BILSV, 25.02.2016)



Odbori LSV | Utorak, 30. 07. 2024. | Komentara: 0

U Novom Sadu i Vojvodini nema mesta za mržnju!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno privođenje pravdi i kažnjavanje osoba koje su sinoć napale i vređale građane islamske veroispovesti u Novom Sadu.
Odbori LSV | Utorak, 23. 07. 2024. | Komentara: 0

Hitno pronaći i procesuirati odgovorne za nacionalističke incidente u Pančevu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI izražava duboku zabrinutost i osudu povodom pojave uvredljivih i nacističkih grafita na više lokacija u Pančevu, uključujući i dečije igralište kod Tehničke škole „23. maj”. 
Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook