Gradonačelnik da brine o gradu 365 dana godišnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2016. | Komentara: 0

Gradonačelnik da brine o gradu 365 dana godišnje

NOVI SAD - Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnika Novog Sada Dušan Bajić izjavio je da Novom Sadu Sadu nije potreban politikant, već menadžer koji će o gradu brinuti 365 dana godišnje. On ima pripremljen program, u kojem su na prvom mestu stručnost i odgovornost.


 

 

Stručnost i odgovornost

 

- Stručnost će se ogledati kroz kadrove koji će obavljati svoje poslove i koji imaju debelo iskustvo iza sebe za takav vid rada u komunalnoj privredi, koji će odgovarati za to i koji će polaganjem hipoteke na svoju imovinu garantovati da neće upropastiti firme koje im se povere da rade, jer će u protivnom upropastiti i sami sebe – kazao je Bajić za televiziju B92.

 

On je juče novinarima u Novom Sadu rekao i da je jedan ozbiljan vid odgovornosti i to što će se na šest meseci, na redovnim sednicama Skupštine grada, proveravati rad svih direktora javnih i javnih komunalnih preduzeća. Kako kaže, na kraju sednice će se glasati o poverenju i njihovom radu.

 

- Oni koji ne rade dovoljno dobro, njima ćemo se zahvliti na tome. Koji rade, ostaće i dalje da rade u interesu građana i ovoga grada – dodaje Dušan Bajić.

 

Kao bitan element Novog Sada je komunalna privreda, odnosno da se javna preduzeća osnivaju da bi zadovoljila potrebe građana po što nižim cenama.

 

Komunalni sistem da pojeftinjuje

 

- Komunalni sistem prvo mora da funkcioniše, i to znatno bolje nego što je do sada funkcionisao. Nije  jedna od odlika komunalnog sistema da redovno poskupljuje. Ne. Jedna od odlika komunalnog sistema mora postati i da pojeftinjuje kada za to ima elemenata. Na primer, danas u Novom Sadu može da pojeftini vodovod, može da pojeftini gradska toplana, a oni to ne rade – naglasio je kandidat LSV za gradonačelnika.

 

On je izjavio i da je briga o građanima i njihovom boljitku osnova rada gradonačelnika. Sadašnja vlast se, ocenjuje, ne bavi dovoljno time. Više se bavi onim što dobija kao uputstva iz Beograda. 

 

- Mi nemamo koga da nam daje uputstva iz Beograda i nismo navikli na to. Radićemo isključivo za ovaj grad i u interesu ovog grada – zaključuje Dušan Bajić.

 



(BILSV, 12.04.2016)




Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook