Gradonačelnik da brine o gradu 365 dana godišnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2016. | Komentara: 0

Gradonačelnik da brine o gradu 365 dana godišnje

NOVI SAD - Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnika Novog Sada Dušan Bajić izjavio je da Novom Sadu Sadu nije potreban politikant, već menadžer koji će o gradu brinuti 365 dana godišnje. On ima pripremljen program, u kojem su na prvom mestu stručnost i odgovornost.


 

 

Stručnost i odgovornost

 

- Stručnost će se ogledati kroz kadrove koji će obavljati svoje poslove i koji imaju debelo iskustvo iza sebe za takav vid rada u komunalnoj privredi, koji će odgovarati za to i koji će polaganjem hipoteke na svoju imovinu garantovati da neće upropastiti firme koje im se povere da rade, jer će u protivnom upropastiti i sami sebe – kazao je Bajić za televiziju B92.

 

On je juče novinarima u Novom Sadu rekao i da je jedan ozbiljan vid odgovornosti i to što će se na šest meseci, na redovnim sednicama Skupštine grada, proveravati rad svih direktora javnih i javnih komunalnih preduzeća. Kako kaže, na kraju sednice će se glasati o poverenju i njihovom radu.

 

- Oni koji ne rade dovoljno dobro, njima ćemo se zahvliti na tome. Koji rade, ostaće i dalje da rade u interesu građana i ovoga grada – dodaje Dušan Bajić.

 

Kao bitan element Novog Sada je komunalna privreda, odnosno da se javna preduzeća osnivaju da bi zadovoljila potrebe građana po što nižim cenama.

 

Komunalni sistem da pojeftinjuje

 

- Komunalni sistem prvo mora da funkcioniše, i to znatno bolje nego što je do sada funkcionisao. Nije  jedna od odlika komunalnog sistema da redovno poskupljuje. Ne. Jedna od odlika komunalnog sistema mora postati i da pojeftinjuje kada za to ima elemenata. Na primer, danas u Novom Sadu može da pojeftini vodovod, može da pojeftini gradska toplana, a oni to ne rade – naglasio je kandidat LSV za gradonačelnika.

 

On je izjavio i da je briga o građanima i njihovom boljitku osnova rada gradonačelnika. Sadašnja vlast se, ocenjuje, ne bavi dovoljno time. Više se bavi onim što dobija kao uputstva iz Beograda. 

 

- Mi nemamo koga da nam daje uputstva iz Beograda i nismo navikli na to. Radićemo isključivo za ovaj grad i u interesu ovog grada – zaključuje Dušan Bajić.

 



(BILSV, 12.04.2016)




Odbori LSV | Subota, 28. 09. 2024. | Komentara: 0

EPS da pod hitno reši problem sa očitavanjem brojila i visokim računima za struju

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANi zahteva od Elektroprivrede Srbije da pod hitno reše problem koji imaju mnogi građani Srbije, a vezan je za očitavanje brojila za struju i visoke račune za utrošenu električnu energiju.
Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2024. | Komentara: 0

SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik, koja je trebala da predsedava vanrednom sednicom, ističe da ih je vladajuća većina sada fizički sprečila da održe sednicu o problemu pijaće vode, jer im je to jedini preostali način da spreče razgovor o ovoj bitnoj temi.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 09. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo pomoć poljoprivrednicima zbog posledica suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo skreće pažnju na jedan od gorućih problema sa kojim se trenutno suočavaju građani Vojvodine – drastično smanjenje prinosa poljoprivrednih kultura usled suše. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook