Gradska vlast štedi na građanima da bi sakrila loše rezultate

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 08. 11. 2015. | Komentara: 0

Gradska vlast štedi na građanima da bi sakrila loše rezultate

Novi Sad, 08. novembar - Izveštaj o realizaciji budžeta za period januar-septembar 2015. godine, koji će biti analiziran na sutrašnjoj sednici Skupštine grada, još je jedan od dokaza da Novi Sad propada jer se njime već četvrtu godinu upravlja loše.
 
LSV
Između ostalog, u dokumentu se vidi da je kao finansijski rezultat u periodu januar-septembar  2015. godine ostvaren budžetski suficit u iznosu 666.177.029,66 dinara.
 
Ovaj "uštedeđeni" novac nije posledica povećanja produktivnosti ili povećanja prihoda u tekućoj godini, već je on u najvećoj meri rezultat prenesenih neutrošenih sredstava iz prethodnih godina. Isto tako je u 2012  godini preneseno 5,2 milijardi dinara u sledeću godinu, u 2013. godini 6,02 milijardi dinara, a u 2014. godini 4,5 milijardi dinara.
 
Dakle, kasa Novog Sada je "u plusu" zato što gradska vlast nije potrošila novac planiran za određene kapitalne radove i projekte i što je time zakinula na kvalitetu života građanki i građana Novog Sada.
 
Taj pozitivan saldo je privid. Da su kojim slučajem završili sve neophodne radove, tog novca ne bi bilo i tada bi se uočilo šta se sa gradom zaista događa. Minus u gradskoj kasi bi dostigao skoro četiri milijarde dinara.
 
Banke u kojima leži neiskorišćeni novac, mogu zadovoljno da trljaju ruke dok obrću milijarde dinara kojima je trebalo da budu napravljeni vodovod, kanalizacija, putevi i još mnogo toga obećanog u predizbornoj  kampanji. O pažljivo odabranim kapitalnim projektima koji će imati pozitivan efekat na ukupnu privredu grada, da i ne govorimo.
 
Neku investiciju u grad, veću od biciklane ili pešačkog semafora, možemo očekivati, eventualno na proleće sledeće godine, kada će se novac svih Novosađana, novac poreskih obveznika, investirati u neki projekat pogodan za fotografisanje i predizborni marketing.
 
Savet za budžet i ekonomiju
Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Nastavljena kampanja

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, nastavljena je i danas konferencijama za novinare u Vršcu i Bačkoj Topoli.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook