Gradski odbor LSV Sombor obeležio Dan pobede nad fašizmom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 05. 2015. | Komentara: 0

Gradski odbor LSV Sombor obeležio Dan pobede nad fašizmom

SOMBOR - Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine položila je u subotu 9. maja, povodom Dana pobede nad fašizmom, vence na spomen obeležja palim borcima NOR.

LSV
 
Vence su ispred GrO LSV položili Nenad Đulinac predsednik Izvršnog odbora GrO LSV, kao i predstavnik omladine i foruma žena GrO LSV Sombor Marko Tezin i Eva Čuljak. Oni su ukazali da se Liga socijaldemokrata Vojvodine punih 25 godina beskompromisno bori protiv svakog oblika nacionalizma, mržnje i rasizma, te da će tako biti i ubuduće.
 
Dan pobede obeležava se i kao Dan Evrope, imajući u vidu da je savremena Evropa zasnovana na osnovnim principima antifašizma – principima mira, razumevanja, tolerancije i saradnje. To su principi kojima se rukovodi LSV od svog osnivanja do danas, pokazujući na taj načina da Vojvodina deli vrednosti savremene Evrope.
 
(BILSV, 11.05.2015)



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook