Hitno pronaći i procesuirati odgovorne za nacionalističke incidente u Pančevu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 23. 07. 2024. | Komentara: 0

Hitno pronaći i procesuirati odgovorne za nacionalističke incidente u Pančevu

Pančevo, 23. jul 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI izražava duboku zabrinutost i osudu povodom pojave uvredljivih i nacističkih grafita na više lokacija u Pančevu, uključujući i dečije igralište kod Tehničke škole „23. maj”. Ovaj incident predstavlja ozbiljan napad na vrednosti multikulturalizma i tolerancije koje naša zajednica neguje.

LSV

Očekujemo brze rezultate u postupku koji povodom ovog slučaja vodi Više javno  tužilaštvo u Pančevu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI apeluje na sve građane da se aktivno suprotstave širenju mržnje i diskriminacije, te da prijavljuju slične incidente nadležnim organima. Tolerancija, poštovanje različitosti i zajednički život u miru i slozi su vrednosti za koje se svi moramo boriti.

Pozivamo nadležne institucije da preduzmu sve neophodne korake kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti i kako bi se obezbedila bezbednost i dostojanstvo svih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili seksualnu pripadnost.

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI će nastaviti da se zalaže za društvo koje počiva na principima jednakosti, pravde i ljudskih prava. Stojimo zajedno protiv svakog oblika mržnje i diskriminacije.


Danail Vučkovski
predsednik Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Pančevo
i odbornik u Skupštini grada Pančeva



Odbori LSV | Petak, 24. 12. 2021. | Komentara: 0

Grujić: Zašto subvencijama pokrivati gubitke Toplane?

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde Miroslav Grujić kritikovao je odluku gradskog parlamenta da se gubici iz redovnog poslovanja JP „Toplana“ pokrivaju subvencijama.
Odbori LSV | Utorak, 30. 11. 2021. | Komentara: 0

LSV neće učestvovati u obesmišljavanju Skupštine opštine Žitište

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće učestvovati na današnjoj sednici Skupštine opštine Žitište pošto ne želi da učestvuje u urušvanju uloge Skupštine opštine sazivanjem sednica Skupštine po hitnom postupku i kada ne postoje opravdani razlozi za to.
Odbori LSV | Petak, 12. 11. 2021. | Komentara: 0

IN MEMORIAM Miloš Đ. Šibul (1977-2021)

Sve je danas uspeo da nas rastuži, a celog života se trudio da nas nasmeje i raspoloži. Iznenada i bez pozdrava, u svojoj 45. godini, napustio nas je naš drugar, prijatelj, brat, suprug i otac, a pre svega velik čovek Miloš Đ. Šibul.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook