Hitno pronaći skinhede i njihove mentore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 22. 10. 2013. | Komentara: 0

Hitno pronaći skinhede i njihove mentore

NOVI SAD, 22. oktobar – Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se hitno pronađu skinhedi koji su po navodima medija pokušali da otmu dvogodišnje dete od oca samo zato što je mališan svetlije puti nego on.

LSVOvaj događaj mora što pre biti potpuno rasvetljen, a pored skinheda, jednom za svagda treba pronaći i jasno imenovati i njihove ideološke i političke mentore i zaštitnike.

Novi Sad je dobio načelnika policije, ali ne i 300 policajaca na čemu godinama insistiramo.

Tako sutrašnji, 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada od fašizma u Drugom svetskom ratu,

Grad dočekuje kao nikada do sad - u situaciji kada stanovnici Čeneja razmišljaju o uvođenju noćnih straži, dok je u gradskom autobusu na liniji za Temerin dečak od šesnaest godina fizički napadnut zato što je govorio mađarski.

Ovaj stepen huliganstva, mržnje i netrpeljivosti je nedopustiv ne samo u Novom Sadu i Vojvodini, nego bilo gde u civilizovanom svetu. I zato i MUP i sve nadležne službe, ali i Grad moraju hitno preduzeti sve mere da se ulice Novog Sada očiste od ološa i da ponovo budu bezbedne.

Novosađani hoće i zaslužuju pravo da žive normalno i da se ne boje za svoju decu svaki put kada im u susret ide grupa „ošišanih“ momaka.

Tako je i bilo dok je Novi Sad imao svoj Sekretarijat unutrašnjih poslova (SUP), a Vojvodina svoju policiju.

 
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.
Odbori LSV | Nedelja, 17. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton: Zrenjaninom se vlada nasiljem. Ova vlast mora da ode!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da su se građani preksinoć u tom gradu okupili po 18. put jer su protiv nasilja, protiv nasilne vlasti koja već duže od deceniju čini sve da građanke i građani Zrenjanina ne žive normalno. 
Odbori LSV | Subota, 16. 09. 2023. | Komentara: 0

Begović: Opozicija će pobediti na lokalnim izborima u Zrenjaninu!

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva, koji je napadnut pre nekoliko dana. Ona je na 18. po redu protestnom skupu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je nazvala slobodnom zonom, navela da su svi koji su došli odabrali da budu slobodni. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook