Hitno smeniti direktora JKP Zoohigijena i veterina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 14. 10. 2015. | Komentara: 0

Hitno smeniti direktora JKP Zoohigijena i veterina

NOVI SAD, 14. oktobar - Direktor JKP „Zoohigijena i veterina Novi Sad“ Aleksandar Bursać trebalo bi da bude hitno smenjen, zbog toga što je nesposoban i što je problem pasa lutalica u gradu dostigao razmere kakve nije imao u svojoj istoriji.

LSVVelika je sramota za Novi Sad što smo dočekali da psi lutalice zakolju troje labudova u Dunavskom parku.   

O zbrinjavanju i sklanjanju pasa lutalica sa novosadskih ulica decenijama je brinula JKP „Čistoća“. Nakon „prekomponovanja“ gradske vlasti u trulim političkim kompromisima i pogodbama je odlučeno da joj se ta delatnost oduzme i da se napravi novo preduzeće JKP „Zoohigijena i veterina“, kako bi tamo na miru pozapošljavali nestručne rođake.

JKP „Zoohigijena i veterina“ je kupovala službene automobile, raspisivala nabavke za bespotreban inventar i radila sve osim onoga što treba da radi – da skloni i zbrine nesrećne životinje sa ulice, pa Novim Sadom lutaju čopori napuštenih pasa.

Rukovodstvo tog preduzeća, sada je očito, ne zna ni kako da uradi niti ih interesuje da organizuje i radi posao za koji su plaćeni.

Gradska vlast je dužna da svim građankama i građanima koji najurednije u ovoj zemlji plaćaju poreze i račune, jasno kaže hoće li preduzeće koje je napravila pre dve godine konačno da radi svoj posao, ko će da odgovara za to što to do sada nije bio slučaj i ko će da odgovara za sramotu koja je Novom Sadu naneta pred svetom i pred samim sobom.

Stručni savet za komunalna pitanja
Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook